8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Avrupalı gençler Erzurum'da

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Gençlik Değişim Projesi kapsamında Erzurum'a gelen İspanyol, Macar ve Bulgar gençler, Palandöken'de düzenlenen Türk Gecesi'nde doyasıya eğlendi. 

Palandöken Kayak Merkezi'nde bir haftadır devam eden kampta, dün gece düzenlenen Türk Gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye tanıtımının yer aldığı sinevizyon gösterisinin ardından hazırlanan Türk yemekleri İspanyol, Macar ve Bulgar gençlere ikram edildi. Lokumdan pişmaniyeye, kadayıf dolmasından çiğ köfteye kadar çeşitli yörelere ait yemekleri tadan Avrupalı gençler, halay çekip eğlenirken, dağıtılan tespihlere de büyük ilgi gösterdi. 

Geceye Erzurum Vali Vekili Kasım Yekeler, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatin Çintımar, Dadaşköy Belediye Başkanı Güven Gülüm de katıldı. İspanya'dan 5, Macaristan'dan 1, Bulgaristan'dan 7 ve Türkiye'den 4 gencin katıldığı kampın Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nce de desteklendiği bildirildi. 14 bin Euro bütçeye sahip proje kapsamında Erzurum'a gelen gençler eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel alanlarda görüş alışverişinde bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2006 Cumartesi 13:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?