7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Ay çekirdeği birliği kuruluyor

PASİNLER’DE AY ÇEKİRDEĞİ BİRLİĞİ KURULUYOR

Erzurum’un Pasinler ilçe Kaymakamı Zekai Erdem ilçede kurulması planlanan ay çekirdeği birliğinin kurulması için çiftçilerle bir araya geldi.

Pasinler’de çiftçilik yapan vatandaşların İlçe Tarım Müdürlüğüne ay çekirdeği birlik kurma talebi üzerine ilçe kaymakamı Zekai Erdem İbrahim Hakkı İlköğretim Okulu salonunda çiftçilerle bir araya gelerek kurulması düşünülen birlik için çalışmaların başladığını söyledi. Erdem, ay çekirdeği birliğinin çiftçilere gerek ekonomik anlamda, gerekse de diğer konularda olsun fayda sağlayacağını belirterek, yapmış oldukları toplantının ilçedeki çiftçilerin bu birlik kurma yaklaşımları üzerine gelecek toplantı da geçici yönetimin seçilmesi için bir toplantı daha yapacaklarını söyledi.

İlçe Tarım Müdürü Dilek Kara ise kurulması düşünülen bu birlikle Pasin Ovasının ay çekirdeğinin daha yüksek fiyatlara satılabileceğini belirterek, birliklerin amacının çiftçilere pazarlamada olsun, gerekse de ekonomik anlamda getiri getirmesi açısından büyük bir fayda sağlayacağını, ilçede böyle birliklere ihtiyacın olduğunu da ifade etti.

İlçe Kaymakamı Zekai Erdem, toplantıya katılan çiftçilerin sorularını cevapladıktan sonra çiftçilerden birliğin kurulması veya kurulmaması hakkında görüşlerini alarak önümüzdeki günlerde daha fazla katılımcıyla toplantıyı yapacaklarını ve o toplantıda birliğin geçici yönetimini seçeceklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2010 Çarşamba 11:59:03
Güncelleme :7 Temmuz 2010 Çarşamba 13:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?