8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Ayda 50 lirayla buluş yapıyor

AYDA 50 LİRAYLA BULUŞ YAPIYOR

Erzurumlu Cengiz Çelebi, ayda 50 liraya, bir çok buluşa imza atıyor.

Şimdiye kadar tahtadan uçak, kayaklı motorsiklet, otomobil ve kamyon, kumla çalışan değirmen, deprem ölçe cihazı ve tsunamiye karşı kalkan yapan ilkokul mezunu olan Çelebi, imkan olması halinde daha bir çok buluşa imza atabileceğini söyledi.

Boş vakitlerini, 3 metrekare taş ve topraktan yapılmış tek gözlü bir odada buluşlar yaparak geçiren Cengiz Çelebi, bir gün mutlaka bilime damgasını vuracağını belirtti. Çelebi, "Okuyabilmiş olsaydım Türkiye'nin en büyük bilim adamı olurdum. İlkokul mezunu olduğum için yaptığım buluşlar bana yadigar kalıyor. En büyük ve tek hedefim bir gün kendi uçağımı yapıp Erzurum semalarında uçmak. Tahtadan yaptığım uçağıma bir motor bulsaydım bu dileğimi yerine getirecektim ama olmadı. Bir gün mutlaka ülkem için bilim adamlarının yapamadığı bir buluş yapacağım" dedi.

Her ay 50 milyon lirasını bilime ayırabildiğini söyleyen Çelebi, "Küçük yaştan itibaren bilime büyük merakım var. Bu merakımı gidermek için fabrikamda çeşitli buluşlar yapıyorum. Bu güne kadar 50'nin üzerinde buluşum ve icadım oldu. Ama birçoğu maddi imkansızlıktan yarım kaldı veya büyütemedim. Çünkü benim bilime ayırabildiğim para sadece 50 milyon lira" dedi.

AYDA 50 LİRAYLA BULUŞ YAPIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 11:18:00
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 12:01:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?