4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Ayı korkusu sardı

Erzurum'un İspir İlçesine bağlı Yeşilyurt köyünde 2 kişinin ayı tarafından parçalanarak öldürülmesinin ardından köylüler silahlandı. Bayram ziyaretlerine dahi silahlanarak giden köylüler ilginç görüntüler oluşturuyor.

İspir İlçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşilyurt köyünde dün ayının saldırısı sonucu 2 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından avcılar tarafından ayının öldürülmesi için oluşturulan timi yetersiz bulan köy gençleri silahlanarak ayı avına çıktılar.

Köy içerisinde bile silahlı olarak dolaşan gençler bölgede yüzlerce ayının bulunduğunu ve kendilerini korumak için bundan böyle silahla dolaşacaklarını söylediler.

YAŞLI KADIN AYININ SALDIRISI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan ayının parçalaşarak öldürdüğü köy sakinlerinden Miyese Yılmaz ise ikindi namazına müteakip köy camiinde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze namazına Yılmaz'ın yakınları ve köy halkı katıldı. Cenaze töreni sırasında Yılmaz'ın yakınları sinir krizi geçirirken, bu tür saldırılardan dolayı artık evlerinden dışarıya çıkamaz hale geldiklerini söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2011 Perşembe 17:36:49
Güncelleme :4 Eylül 2011 Pazar 17:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?