4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Aysun Gültekin konser verdi

TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği sanatçılarından Aysun Gültekin, türküleriyle, Erzurumluları coşturdu.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi A Salonunda düzenlenen programda sahne alan halk müziğinin güçlü seslerinden Aysun Gültekin, “Erzurumlu olarak Erzurum’da konser vermek, çok gurur verici bir durum” dedi.

Televizyonlara çok çıkmamasına rağmen, sevenlerinin kendisini kolayca bulduğunu belirten Gültekin, “Son günlerde film ve dizilerde de türkülerimin kullanılması güzel bir şey, bir şeyler yapmaya çalışıyoruz umarım bunda da başarılı oluyoruzdur” diye konuştu.

Kendisini sözcüklerle değil, türküleriyle ifade ettiğini söyleyen Gültekin, “Ben bir eğitimci kızıyım, küçükken sürekli erkek sanatçıları dinler, onları örnek alırdım. Türküleri çok seviyorum, insanlara türküleri sevdirebiliyorsak ne mutlu bize” şeklinde konuştu.
Erzurumlu bir sanatçı olarak Erzurum’da konser vermenin güzel bir duygu olduğunu söyleyen sanatçı Gültekin, “Erzurum’da olduğum zaman kendimi daha güvende hissediyorum. Kendi memleketimde, hemşehrilerime türkü söylemek çok güzel” diye konuştu.

Kendisi gibi sanatçı olmak isteyenlere genç meslektaşlarına önerilerde bulunan Gültekin, şunları ifade etti: “Eğer sanatçı olmak istiyorsanız, sürekli kendinizi geliştirin, başkalarını örnek alın, sürekli türkü dinleyin, fakat kesinlikle başkalarını taklit etmeyin. Başkalarını örnek alın ama, yine özünüz kendiniz olsun, son yıllarda taklit yapan sanatçılara sık rastlıyoruz, birisi bir şey üretiyor ertesi günü aynısını başkası yapıyor ve ayırt edemiyoruz.”

GÜLTEKİN’DEN DUMAN’A ÖVGÜ

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konser programının sonunda Gültekin, TRT’de yayınlanan Sen Türkülerini Söyle” yarışmasında dereceye giren Erzurumlu genç sanatçı Didem Dilara Duman’ı sahneye alarak türkü söylemesini istedi. Duman’ın hep kendisine benzetildiğini söyleyen Gültekin, “Bundan gurur duyarım. İnşallah o bizden çok daha fazla başarılı olur” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 12:38:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?