6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Azeri Ezgileri konserine büyük ilgi

Güneş Vakfı tarafından düzenlenen Azeri Ezgileri konseri Erzurumlulardan yoğun ilgi gördü. 

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen konserde sahne alan Grup Reyhan, Erzurumlulara unutulmaz bir gece yaşattı. Azeri sanatçı Haşim İslamiyan, Azeri türküleri ile katılımcıları coşturdu. 

Konser öncesi konuşan Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, vakfın çalışmaları ve amaçları hakkında davetlilere bilgi verdi. Prof. Dr. Ceylan, “Temel hedefimiz, Türk Milleti'ne ve O'nun değerlerine yabancı olmayan, aksine milletiyle ve değerleriyle bütünleşmiş, vatansever, üzerinde yaşadığımız vatanın bütünlüğünü tartışılmaz değer olarak kabul eden, ezberci olmayan, araştırıcı ve sorgulayıcı kafaya sahip ilim adamlarının, münevverlerin yetişmesine katkıda bulunmak; ülkemizin gelişmesinde, milli ve üstün bir medeniyetin yeniden inşasında, Türk Dünyası ile Türkiye’nin bağlarının geliştirilmesi, güçlendirilmesini sağlamak, yardımlaşma, dayanışma; sosyal, kültürel ve mesleki alanda gelişmeyi sağlamak için teknik hizmetleri ve teknolojik gelişmeleri izleyerek ülkemize faydalı projeler üretmek; bu amaçla müessesler, enstitüler, laboratuarlar, dershaneler, işletmeler kurmak; diğer kurul ve kuruluşların benzer faaliyetlerine iştirak etmek, gençleri eğitime ve geleceğe hazırlamak, vakıf imkanları ölçüsünde yardımlarda bulunmaktır. Bu bağlamda; Eğitim, Kültürel, Çevre, Tanım ve Ekonomiye yönelik çalışmalarımız sürdürülmektedir” dedi. 

Vakfın çalışmalarının anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından Grup Reyhan Azeri ezgileri konseri ile Erzurumlulara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Azeri sanatçı Haşim İslamiyan, program sonrasında izleyenler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. 

Gece geç saatlere kadar devam eden programı, kumu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasi parti yöneticileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş ilgi ile izledi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 10:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?