7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Aziziye belediyesi harıl harıl

AZİZİYE BELEDİYESİ HARIL HARIL…

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçeye bağlı köylerde incelemelerde bulunarak halkın sorunlarını dinliyor. Hafta içi tüm mesaisini ilçe merkezindeki sorunların çözümü için harcayan Başkan Cengiz, hafta sonları ve mesai saatlerinden arda kalan zamanını da köylerde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek geçiriyor.

Beraberinde AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Mali Müşavir Ahmet Gül, Başkan Yardımcısı Uğur Oral, Belediye Meclis üyeleri Cafer Pala, Hüseyin Polat ile Cihat Aktaş ve birim müdürleriyle köy gezileri düzenleyen Başkan Cengiz, bir yıllık çalışmalarını ve projelerini sunumla halka anlatırken, beklentileri de muhtarlardan ve halktan dinliyor. Köylerden başlayan istişare toplantılarının ilçe merkezinde de önümüzdeki günlerde yapılacağını kaydeden Cengiz, “Halkımıza verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

FİKİR DAYANIŞMASI SERGİLENİYOR

Köy gezileri kapsamında Beypınarı, Kahramanlar, Özbilen, Kumluyazı, Sarıyayla, Alaybeyi, Tebrizcik ve Demirgeçit mahallelerinde halkla bir araya gelen Başkan Cengiz, “Hemşehrilerimizden aldığımız bu kutsal emaneti, hizmet sorumluluğu bilinciyle kullanarak ilçemizin her köşesini çağdaş bir vizyona kavuşturmak için ekibimizle birlikte gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Göreve gelmeden önce halkımıza her zaman yanlarında olacağımızı, ilçemizde yapacağımız her çalışmayla ilgili bilgilendirme toplantıları düzenleyeceğimizi söylemiştik. Şimdi görevde bir yılımızı doldurmaya hazırlanırken, kentsel dönüşümden, termal turizme, rutin belediye hizmetlerinden sosyal belediyeciliğe varıncaya kadar her konuda fikir dayanışması sergiliyoruz. Sorunları ve beklentileri birebir iletişimle halkımızdan dinliyoruz. Halkımızın destek ve teveccühleri bizlerin hizmet heyecanını daha da artırıyor. Aziziye’yi özlenen ilçe vizyonuna kavuşturmak amacındayız.” şeklinde konuştu.

KÖYLER İÇİN SODES PROJESİ HAZIRLANDI

Köylülerin başta ulaşım ve altyapı olmak üzere dile getirdikleri sorunları birer birer not alan Başkan Cengiz, Sosyal Destek Projesi (SODES) hazırladıklarını belirtti. Söz konusu projenin tamamlandığını ve ilgili kurullara sunulduğunu kaydeden Başkan Cengiz, “Projenin kabul edilmesi halinde, hibe yoluyla köylerdeki ortak kulanım yollarına kilit taşı döşenecek ve okul bahçelerine de birer çocuk oyun parkı kurulacak. Söz konusu projeyle ilgili müracaatımızı yaptık, takibini de ciddi bir şekilde yapıyoruz.” diye konuştu. Bir yıllık hizmet döneminde köylere yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Cengiz, bozuk olan yollarda asfalt yama çalışması ve tehlike arzeden terk edilmiş evlerde de yıkım çalışması yapıldığını ifade etti.

HALKIMIZ HİZMETİN EN GÜZELİNE LAYIKTIR

Bölge insanının hizmetin en güzeline layık olduğuna vurgu yapan Başkan Fatih Cengiz, “Sıkıntıları ve beklentileri bilerek bu göreve talip olduk ve sizlerin teveccühleriyle hizmet etme onuruna eriştik. Ekibimizle birlikte ilçemizin sorunlarını çözmek için özverili çalışmalar yapıyoruz. Sorunların çözümü için girişimlerimiz sürerken, fırsat buldukça da hemşehrilerimizle bir araya geliyor, fikir alış verişinde bulunuyoruz. İlçemiz termal turizm açısından büyük potansiyel barındırdığı gibi, şehrin girişi olması nedeniyle de görüntü anlamında büyük önem arzediyor. TOKİ ile yaptığımız protokoller neticesinde Ilıca’nın öncelikle termal tesislerin çevresi olmak üzere, neredeyse tamamını yeniden inşa etmek hedefindeyiz. Hizmetlerimizi genelden çevreye doğru yayarak, acil ihtiyaç olan sorunları çözüme kavuşturuyoruz. Gezköy’ün kentsel dönüşümünün sağlanması, kaplıca tazminatının çözülmesi bir başlangıç oldu. Yaptığımız ve yapacağımız çalışmaları günü birlik değil, ilçemizin geleceğini düşünerek planlıyoruz. Halkımızın verdiği destek ve bir yılda aldığımız mesafe geleceğe daha umutla bakmamızı sağlıyor. İnşallah ismine ve turizm merkezi vizyonuna yakışır bir ilçe oluşturacağız. Biz ekip olarak buna yürekten inanıyoruz ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz.”

AK Parti ilçe Başkanı Ahmet Gül ise, ilçenin sorunlarının çözümü için el ve gönül birliği ile çalıştıklarını ifade ederek, kapılarının her zaman vatandaşa açık olduğunu dile getirdi.

VATANDAŞIN MUTLULUĞU

Başkan Cengiz ile ilçe Başkanı Gül ve beraberindekileri karşılarında gören vatandaşlar da mutluluklarını dile getirdiler. Belediyenin hazırladığı sunumu ilgiyle izleyen muhtarlar ve vatandaşlar, “Belediye başkanımızın köyümüzü ziyaret edip, bizlerin dertlerini dinlemesinden dolayı son derece mutlu olduk. Sorunlarımızı ve beklentilerimizi başkanımıza iletebiliyoruz. Bizler, sadece seçim dönemlerinde hatırlandığımız için, yapılan ziyaretler hem memnuniyetimizi, hem de geleceğe dönük umutlarımızı artırıyor. Yüreğini ve makamı halka açık, hizmet ufku geniş olan bir belediye başkanımız olduğu için de kendimizi şanslı hissediyoruz. İnşallah yaptıkları yapacaklarının teminatı olur ve ilçemiz hak ettiği konuma gelir.” ifadeleriyle mutluluklarını dile getirdiler.

AZİZİYE BELEDİYESİ HARIL HARIL…
AZİZİYE BELEDİYESİ HARIL HARIL…
AZİZİYE BELEDİYESİ HARIL HARIL…
AZİZİYE BELEDİYESİ HARIL HARIL…
AZİZİYE BELEDİYESİ HARIL HARIL…
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 15:39:04
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 16:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mesut korkmaz IP: 78.160.243.xxx Tarih : 17.02.2010 11:21:47

sayın baskanım ve ilçe baskanım yavuzselim tokiye hıc gelmiyosunuz oysaki AHMET baskan orda yasıyor ama suranın yolarına en azından bır kepceyle duzeltilmesini bekliyoruz bu size ikinci yazısım ama okumadınız sanırım yollara bıraz  tas doksenız camurdan kurtulsak diyorum  saygılar her ikinizede başarılar dileklerim   ALLAH yardımcınız olsun