6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Aziziye' de patlama: 1 ölü, 2 yaralı

Aziziye ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisindeki oksijen dolum tesislerinde meydana gelen patlamada 1 işçi öldü, 2 işçi yaralandı.

İşçilerin sabah kahvaltısında bulunmaları büyük bir faciayı önledi.

Edinilen bilgilere göre, bugün saat 09.00 sıralarında Aziziye ilçesindeki OSB'de faaliyet gösteren oksijen dolum tesislerinde işçilerin kahvaltıda oldukları sırada nedeni henüz belirlenemeyen bir patlama meydana geldi. Patlamada kahvaltıdan erken dönen işçilerden Arif Karcı(36) hayatını kaybederken, Yavuz Özkan ve Dursun Karcı isimli iki işçi ise yaralandı.

Yaralılar ambulansla Aziziye Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Patlamanın meydana geldiği tesis daha sonra polis ekipleri tarafından ikinci bir patlamaya meydan vermemek için güvenlik şeridiyle çevrildi. Olay yerine gelen Erzurum Valisi Sami Bulut, Aziziye Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Aziziye Belediye Başkanı İsmail Efe ve Erzurum Emniyet Müdürü Mehmet Kamil Çolak, incelemelerde bulundular. Vali Sami Bulut, patlamanın nedeninin araştırıldığını ifade ederek 1 işçinin öldüğünü, 2 işçinin de ağır yaralandığını söyledi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

ÖNCEKİ HABER

Erzurum Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan oksijen tüpü dolum tesisinde patlama meydana geldi. Olayda bir kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre Erzurum OSB'de bulunan oksijen tüpü dolumu yapılan işyerinde bugün belirlenemeyen bir sebeple patlama meydana geldi. Oksijen tüpünün patlaması sonucu işyerinde çalışmakta olan 1 işçi olay yerinde hayatını kaybederken, 2 işçi de ağır yaralandı.

Yaralı işçiler araçlarla Aziziye Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi, patlamanın sebebini araştırıyor.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 10:15:48
Güncelleme :19 Haziran 2008 Perşembe 12:25:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?