4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Aziziye Kaplıcaları açılıyor

Aziziye (Ilıca) Kaplıcaları 17 Haziran Çarşamba (yarın) günü hizmete açılıyor. Kaplıca, Türk hamamı, fizik tedavi merkezi, fitness, sauna ve Fin Hamamı (buhar banyosu) bulunan termal tesislerin açılması ilçede büyük heyecana neden oldu.


Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, kaplıcaların ilçeye hem sosyal, hem de ekonomik anlamda önemli katkı sunacağını söyledi. Termal turizmde marka bir ilçe oluşturmayı hedeflediklerini belirten Başkan Cengiz, kaplıcaları belediye olarak, çağdaş hizmet anlayışıyla yöneteceklerini, ulusal ve uluslararası alanda yapılacak tanıtım organizasyonlarıyla Türkiye’nin gözde termal turizm merkezi arasına girmeyi hedeflediklerini belirtti.


HALKIMIZA HİZMETİN EN GÜZELİNİ SUNACAĞIZ
Kaplıcaların hem Aziziye, hem de Erzurum için çok büyük bir değer olduğunu kaydeden Başkan Cengiz, “Termal tesislerimizi halkımın büyük heyecanla beklediğini biliyoruz. Her ayrıntıya büyük önem vererek çalışmalarımızı yaptık. Halkımıza layık oldukları hizmetin en güzelini ve en mükemmelini sunmak için çalışıyoruz. Vatandaşımızın heyecanını anlıyoruz, ancak kaliteli hizmet sunmak için de olmazsa olmaz bazı teknik ve idari eksiklikleri gidermek zorundaydık. Tesislerimiz ilçemizin adına ve Erzurumluluk misafirperverliğine yakışır şekilde hizmet verecektir.” dedi.


HAMAM DEĞİL, ŞİFA DAĞITAN MERKEZ
Aziziye’nin termal turizmde marka bir ilçe olacağını ifade eden Başkan Cengiz, ilçenin modern bir görünüme kavuşması için üstlendikleri sorumluluğun bilincinde olduklarını, yerli ve yabancı turistler tarafından tercih edilen bir merkez olmak için çalıştıklarını kaydetti. Aziziye’nin barındırdığı potansiyeli harekete geçirmek için göreve talip olduklarını hatırlatan Başkan Cengiz, ilçenin en büyük potansiyelinin termal turizm olduğunu, yapılacak çevre düzenlemeleri, mimari atılımlar ve yatırımlarla ilçeye önemli katma değer sunulacağını ifade etti.
Kaplıcaların haman kültürüyle değil, şifa dağıtan bir merkez mantığıyla yönetileceğinin altını çizen Başkan Cengiz, 82 yatak kapasiteli otelin de bulunduğu termal tesislerde reçeteli hastaların ağırlanacağını vurguladı. Termal tesislerin 5 bin 300 metrekare kapalı alana sahip olduğunu kaydeden Cengiz, kaplıca, hamam, sauna, Fin hamamı (buhar banyosu) fizik tedavi merkezi ve fitness salonlarının bulunduğunu belirtti.


AZİZİYE ERZURUM İÇİN DEĞERDİR
Aziziye’nin barındırdığı potansiyelle Erzurum için çok büyük bir değer olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, sözlerine şöyle devam etti: “İlçemizin taşıdığı potansiyeli katma değere çevirmek için çalışıyoruz. Aziziye kaplıcalarıyla termal ve sağlık turizminde önemli bir merkez olacaktır. Başta Pulur çayı olmak üzere yapacağımız çevre düzenlemeleri ve kentsel dönüşümle yapılacak mimari düzenleme ilçemizi doğa turizminde de gözde merkez haline getirecektir. Termal turizm ilçemizde hem ekonomik ve sosyal hayata, hem de istihdama önemli katkı sunacaktır. Aziziye ülkemizin marka ilçeleri arasına girecektir. Taşıdığı potansiyelle hak ettiği yere mutlaka gelecektir.”

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 17:44:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?