4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Aziziye Meclisi toplandı

Dadaşkent ve Ilıca Belediyelerinin bir araya gelmesiyle oluşan Aziziye İlçe Belediyesi ilk meclis toplantısını yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mecliste bir açılış konuşması yapan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Meclisimizle el ve gönül birliği içerisinde ilçemize hizmet için çalışacağız” dedi.

Ortak paydası Aziziye’ye hizmet olan bir meclis oluştuğunu belirten Başkan Cengiz, “29 Mart yerel seçimlerinde halkımız ilçeye hizmet edecek meclis oluşturdu. Bizler de bu meclis çatısı altında halkımıza hizmet etmek ve teslim aldığımız hizmet bayrağını daha ileriye götürmek için çalışacağız. Memleketimize, ilçemize hizmet noktasında, fikir ve amaç birliği ile güzel kararların alınacağına inanıyorum” dedi.

HİZMETTE AYRIMCILIK YAPMAYACAĞIZ

Aziziye’nin Erzurum’un güzide ilçelerinden birisi olduğuna dikkat çeken Cengiz, “Hizmet bekleyen bu ilçemizin eksikliklerini zaten önceden tespit etmiştik. Bu anlamda güzel projelerimiz var. İnşallah meclisimizde alacağımız kararlarla ilçemize en güzel hizmetleri sunmak için gayret göstereceğiz. Seçimin bitmesi ile birlikte hizmet dönemine girdik. Adalet ve Kalkınma Partisi’nden seçilmiş olabiliriz, ama ilçemizde yaşayan tüm halkımızı kucaklayarak, ayrım yapmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.
İlçenin doğal zenginlikleri olduğunu ve bunları tanıtmak için çalışacaklarını ifade eden Başkan Cengiz, ilçenin var olan potansiyelini harekete geçireceklerini kaydetti. Başkan Fatih Cengiz, Aziziye adına mecliste alınacak güzel kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.

KOMİSYONLAR VE SEÇİLEN ÜYELER

Mecliste daha sonra katip üyelerin, başkan vekillerinin ve komisyonların seçimine geçildi.

Yapılan seçimlerde Asıl katip üyeliklerine Uğur Oral, Gülşen Seferoğulları, yedek üyeliğe ise, Abdulhamit Oğraş ve Serap Kurtuluş seçildi.
Meclis 1. Başkan vekilliğine Gülşen Seferoğulları, 2. Başkan Vekilliğine ise Mehmet Yaşar Mert seçildi. Gülşen Seferoğulları ile Yaşar Tarıkdaroğlu’nun Daimi Encümen üyeliğine seçildiği mecliste, Plan ve Bütçe Komisyonu’na da Mevlüt Coşkun, Serap Kurtuluş, Mehmet Yaşar Mert, Hüseyin Polat ve Mustafa Solak seçildi. İmar Komisyonu’na Uğur Oral, Cafer Pala, Cihat Aktaş, Abdulhamit Oğraş ve Burhan Nailoğlu’nun seçildiği mecliste Erzurum Katı Atık Birliği’ne de Eyüp Tavlaşoğlu, Abdulhamet Oğraş, Gülşen Seferoğulları ve Hamza Dumlu getirildi. Erzurum-Erzincan-Bayburt Kalkınma Birliği üyeliğine Uğur Oral ile Abdulhamet Oğraş seçilirken, Doğu Anadolu Belediyeler Birliği üyeliğine Mehmet Yaşar Mert getirildi. Daphan Sulama Birliği Meclis Seçimleri için sandık kurulu seçimi üyeliklerine Cihat Aktaş, Cafer Pala, Yaşar Tarıkdaroğlu ve Hüseyin Polat’ın getirildiği mecliste Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği üyeliğine de Eyüp Tavlaşoğlu seçildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 16:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?