4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Aziziye turizm merkezi olacak

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçeyi termal turizm merkezi haline getirmek için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

İlçenin tabii ve doğal güzelliklerini değerlendirebilmek için harekete geçtiklerini belirten Başkan Cengiz, kaplıcaların açılmasıyla birlikte Aziziye’nin termal, sağlık ve doğa turizminin önemli merkezlerinden birisi olacağını ifade etti.

Kaplıcaların çağdaş bir hizmet anlayışıyla işletileceğini belirten Başkan Cengiz, ilçenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine en büyük katkıyı termal turizmin sunacağını kaydetti.

AZİZİYE, ERZURUM’UN KALKINMA POTANSİYELİDİR
Aziziye’nin Erzurum’un batıya açılan yüzü ve kalkınma potansiyeli barındıran değeri olduğunu ifade eden Başkan Cengiz, ilçenin Erzurum adına çok önemli bir görev üstlendiğini vurguladı. İlçenin en önemli önceliğinin termal turizm olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, “Önümüzdeki günlerde hizmete açacağımız kaplıcalar, ilçemizin kalkınma umududur. Bu değerin farkında olarak çalışma yapıyoruz. Belediyemizin en büyük gelir kapısı olacak kaplıcaları profesyonel bir ekip ve çağdaş hizmet anlayışıyla yöneteceğiz. Ulusal ve uluslararası tanıtımlarla Aziziye Türkiye’nin gözde termal turizm merkezleri arasına sokacağız.” dedi.

TERMAL, DOĞA VE SAĞLIK TURİZMİ MERKEZİ
Kaplıcaların hizmete açılmasıyla ilçenin yalnızca termal turizm değil, sağlık ve doğa turizminin de merkezi haline geleceğini kaydeden Başkan Fatih Cengiz, bunun için de, ilçede bir dizi çalışma yapılacağını kaydetti. Kentsel dönüşüm çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade eden Cengiz, “Potansiyel barından ilçemiz, görüntüsüyle bu değerinin farkında değil. Kaplıcalar açmakla ilçeyi termal turizm merkezi haline getiremeyiz. İlçemiz görünümü, kent dokusu ve vizyonuyla bu değerinin farkında ve bilincindedir. Konutlardan kaldırımlara, yollardan park ve bahçelere varıncaya kadar her yönüyle örnek bir ilçe ve turizm merkezi oluşturacağız.” ifadelerini kullandı.

ULUSLARARASI TANITIM ÇALIŞMASI YAPILACAK
Kaplıcaları ve termal tesisleri daha geniş kitlelere tanıtmak için çeşitli çalışmalar gerçekleştirileceğinin altını çizen Başkan Cengiz, şunları söyledi: “Termal turizmle birlikte ilçemiz doğa ve sağlık turizminin merkezi haline gelecektir. Bunun için ulusal ve uluslar arası alanda tanıtım çalışmaları yapacağız. Yerli ve yabancı turistleri ilçemize çekeceğiz. Kaplıcaları şifa dağıtan merkez olarak anlatacağız. Dolayısıyla ilçemizin sağlık turizmin merkezi ve gelecek turistleri sunacağımız hizmet ve mesire alanlarıyla da doğa turizminin merkezi haline getireceğiz.”

AZİZİYE CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK
“Aziziye Erzurum’un geleceğidir.” diyen Başkan Cengiz, sözlerini şöyle tamamladı: “Kaplıcalar ilçemizde sosyal, kültürel ve ekonomik hayatın canlanmasına önemli katkı sunacaktır. Yerli ve yabancı turistleri ilçemize çektiğimiz takdirde, Aziziye bir cazibe merkezi haline gelmiş olacak, bu sayede eni yatırımlar yapılacaktır. Bunlar başta işsizlik ve yoksulluğu önleyeceği gibi, ilçe ve şehir ekonomisine çok önemli katkılar sunacaktır. Belediyemize de önemli kâr getirecek olan bu yatırımlar, ilçemize ve dolayısıyla halkımıza hizmet olarak geri dönecektir. Erzurum’un batıya açılan yüzü olan Aziziye, barındırdığı bu potansiyel ile de kalkınma değeridir. Çalışmalarımız hemşehrilerimizin hak ettikleri hizmete kavuşmaları yönündedir. İlçemizin geleceğinin çok daha aydınlık olacağının kanaatindeyiz. Bunun için yola çıktık. Hemşehrilerimizin de desteğiyle ilçemizi hak ettiği konuma getireceğiz.”
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 17:19:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?