4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Aziziye'de 23 Nisan kutlamaları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Aziziye Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Anaokulu öğrencisi Dilara Çiloğlu, yeşil alan miktarının artırılması ve çocuklara park yapılması talimatını verdi.

Nenehatun Anaokulu Müdürü Semra Kaşıkçı ve eğitimci Merve Ateş nezaretinde Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’i ziyaret eden minik öğrenciler, yeşil alan miktarının artırılmasını ve çocuk oyun alanı yapılmasını talep ettiler.

Makam koltuğuna oturan minik Dilara, başta okulların çevre düzenlemesi olmak üzere, temizliğe önem verilmesini, yeşil alan miktarının artırılarak, çocuklara yönelik oyun parklarının yapılmasını istedi.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, yalnızca yetişkinlere değil, çocuklara yönelik projelerinin de olduğunu belirterek, “Yapacağımız çalışmalar, çocuklarımızın hayallerini süsleyen bir ilçe yaratmaya yönelik olacaktır.” dedi.
“Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha temiz ve daha güzel bir çevre sunmak bizlerin asli görevidir.” diyen Başkan Cengiz, “Yeşil alan yaratmak, çocuk oyun alanları oluşturmak ve çevre temizliği zaten yerel yönetimlerin sorumluluğudur. Bunların yanında çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler planlıyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımıza, yaşamlarını sıkıntı ve güçlük çekmeden sürdürebilmelerini sağlamak bizlerin en önemli vazifesidir.” diye konuştu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü olan 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan etmesinin çok anlamlı olduğunu vurgulayan Başkan Cengiz, “Mustafa Kemal Atatürk, Türk çocuklarına olan inancını ve güvenini ortaya koymuştur. Bizler de çocuklarımız ve gençlerimiz için daha yaşanabilir, daha güzel bir ülke ve bir ilçe bırakmak için çalışacağız.” ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 14:23:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?