4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Aziziye'de milenyum atılımı

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçenin çehresini değiştirmekte kararlı olduklarını söyledi.

Temmuz ayı meclis toplantısında üç ayda yapılan çalışmaları değerlendiren Başkan Cengiz, ilçede yaşayan vatandaşların refah seviyelerini yükseltmek ve daha modern, daha yaşanabilir bir çevre sunmak için çalıştıklarını belirtti.


Başkan Cengiz, ilçenin geleceğinin şekillenmesi ve insanların yarınlara daha umutla bakmalarında üstlendikleri sorumluluğun bilincinde olduklarını ifade etti.
Aziziye’nin şeffaf belediyecilik ve insan odaklı hizmet anlayışının adresi olacağını kaydeden Başkan Cengiz, “İlçemizde yapacağımız her çalışmada, atacağımız her adımda meclis üyelerimiz ile halkımızın görüş öneri ve düşüncelerine göre hareket ediyoruz. ‘Ben’ değil, ‘biz’ anlayışıyla talip olduğumuz bu görevde, meclis üyelerimiz ve idare amirlerimiz ile birlikte ekip ruhu içerisinde hizmeti eşit şekilde vatandaşımızın ayağına götürüyoruz. Siyasi parti ayrımı yapmaksızın tüm meclis üyelerimizle sürekli istişare ederek, halkımızın bizlere verdiği bu kutsal görevi layıkıyla yerine getirmeye özen gösteriyoruz” dedi.


KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BÜYÜK MESAFE ALINDI
“Aziziye’nin kaybedecek zamanı yoktur” diyen Başkan Cengiz, ilçenin bulunduğu konum ve sahip olduğu potansiyelle kalkınmaya müsait bir bölge olduğuna vurgu yaptı. Başkan Cengiz, Termal tesislerin hizmete açılmasıyla ilçenin vizyon büyüttüğünü ifade ederek, “Termal turizmde marka bir ilçe oluşturma hedefindeyiz. Bu hedefe ulaşmak, sahip olduğumuz değeri insanımızın yararına en verimli şekilde kullanmak için yapmamız çok elzem olan önemli çalışmalar var. Bunların başında kentsel dönüşüm projesi geliyor. Aziziye’nin harabe görünümünden kurtulması için kamulaştırma çalışmaları aralıksız sürüyor.

Son yaptığımız atılımla Gezköy konusunda çok büyük mesafe aldık ve kısa sürede 100’ün üzerinde imza topladık. Bu rakam Gezköy sorununun tarihe karıştığının bir göstergesidir. Yine Aziziye ilçemiz bir yandan termal turizm merkezi ilan edilirken, diğer taraftan ilçe merkezinde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız var. Bu sorunu çözmek için de hemşehrilerimizle bir araya gelip, görüş ve önerilerini dinledik. Hayvancılığın daha da geliştirilerek, ilçemiz sınırları dışında modern ahırlarda yapılması noktasında Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürlüğü ile görüşmeler yapıyoruz. İlçe dışında kurulacak modern çiftliklerin yapımı için TOKİ nezdinde girişimlerimiz sürüyor. İnşallah her anlamda güzel ve örnek bir ilçe oluşturma hedefimize ulaşacağız.” ifadelerini kullandı.


İMAR UYGULAMALARI KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Aziziye Belediye Meclisi’nde, ilçeye bağlı Aşağı Yenice, Özbek, Sakalıkesik, Adaçay, Tınazlı ve Yarımca mahallelerinin Palandöken İlçe Belediyesi’ne bağlanması hususu görüşülürken, Yarımca dışındaki mahallelerin bağlanması talebi ise, oy birliğiyle kabul edildi. Meclis’te, Disiplin ve Sicil Amirleri Yönetmeliği’nin görüşülmesinin ardından yeni oluşturulan norm kadrolara yeşil ışık yakılırken, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek sözleşmeli harita mühendisinin maaşı da görüşüldü. Meclis, memur sendikaları ile sözleşme yapılabilmesi için Başkan Cengiz’e yetki verdi.


Mecliste, hazineye ait olan ve imar planına göre konut alanına isabet eden Yarımca mevkiindeki 6376 ada, 1 parsel ile 9396 ada 3 no’lu parsellerin konut alanından resmi kurum alanına ve mülkiyeti belediyeye ait parsel 3’te kayıtlı 188,96 metrekare arsanın da, Spor Lisesi yapılması amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi hususu İmar Komisyonu’na havale edildi.


İmar Komisyonu’nun ayrıca, Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü’nün Lojistik Köy kurulması için yaptığı talep doğrultusunda imar planına göre sanayi ve depolama alanı olan bölgenin TCDD alanı olarak ayrılması yönündeki talebi değerlendirmesi de kararlaştırdı.

İha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 19:22:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?