4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Aziziye'de Ramazan şenliği

Aziziye Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri coşkulu başladı. Belediye Kültür Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs İlköğretim Okulu’nun karşısındaki alanda düzenlenen etkinliğe ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğin ilk gününde Fatih Koçak, Ümit Turan’ın seslendirdiği parçalara enstrümanlarıyla eşlik eden Ali Çelebioğlu, Sait Gülebenzer, Metehan Yıldırım ve Engin Varol izleyicilerden tam not aldılar. Koçak ve Turan’ın seslendirdiği birbirinden güzel türküler katılımcıları mest ederken, oyun havaları eşliğinde de adeta coştular. Sanatçıların seslendiği eserlerin arasına Erzurum fıkraları eklemeleri de eğlenceye katılan dinleyicileri kahkahaya boğdu.

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ BİR BAŞLANGIÇ
Oldukça renkli görüntülere sahne olan Ramazan etkinliğinin ilk gününde bir konuşma yapan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçenin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına canlılık kazandırmanın da hedefleri arasında olduğunu ve Ramazan etkinliğinin bir başlangıç olduğunu kaydetti.

Ramazan ayının ilçede daha farklı ve anlamlı bir şekilde idrak edilmesi için bir dizi etkinlik düzenlediklerini kaydeden Başkan Cengiz, “Kültür-sanat etkinliklerimizle ilçemizde sosyal hayata bir canlılık kazandırmak arzusundayız. Ramazan ayı boyunca düzenleyeceğimiz etkinliklerle Ramazan geleneklerinin yaşatılmasına katkı sunmanın yanında insanlarımızın bu bereket ve mağfiret iklimini dolu dolu geçirmelerini sağlayacağız. İnşallah bu etkinlikleri de geleneksel hale getireceğiz.” dedi.

İLÇE İÇİN ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇ
Halkın beklentilerini çok iyi bildiğini ve düzenlenen Ramazan etkinliklerin de ilçe için önemli bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, “Biz, ‘Her şey Aziziye İçin’ diyerek yola çıktık ve hemşerilerimizin hizmet en mükemmeline layık olduklarına inanıyoruz. Yaptıklarımız ve yapacaklarımız, daha müreffeh ve daha yaşanabilir bir ilçe içindir. İnşallah hedeflenen ilçe özlemine emin adımlarla yürüyoruz. Biz halkımıza güveniyoruz. Halkımızın destek ve teveccühü bizim hizmetteki şevk ve heyecanımızı daha da artırmaktadır.” ifadelerini kullandı.

ETKİNLİKLER DÖNÜŞÜMLÜ YAPILACAK
Ramazan etkinliklerine katılan ilçe sakinlerinin yoğun sevgi gösterisinde bulunduğu Başkan Fatih Cengiz, Aziziye’nin bir bütün olduğuna vurgu yaparak, Dadaşkent ve Ilıca’da etkinliklerin dönüşümlü yapılacağını, ilçenin her köşesine eşit hizmet götürdüklerini ifade etti.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ramazan etkinliklerinin düzenlemesinde emeği geçen başta Kültür Müdürlüğü olmak üzere tüm ekibine de teşekkür etti.
Açılış konuşmasının ardından gece saatlerine kadar devam eden etkinlikte ilçe sakinleri eğlenceye doydular. Etkinlikler kapsamında film ve tiyatro gösterimi, ilahi gruplarının sunumu, dini sohbetler, müzik eğlence ve illüzyon gösterileri yapılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 18:02:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?