4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Aziziye'de TOKİ umudu

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bulunan Gezköy’de incelemelerde bulunan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, hak sahipleriyle kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek görüş alış verişinde bulundu.


Başkan Cengiz, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bulunan Gezköy’de hak sahiplerinin desteğini alarak Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile görüşmek üzere Ankara’ya gitti.


Dadaşkent’in önünde en büyük engel olarak görülen ve kangren haline gelen Gezköy yarasına neşter vurmakta kararlı olan Başkan Fatih Cengiz, TOKİ ile yapacağı görüşmede 2009 bayındırlık birim fiyatlarının uygulanmasının yanında, arsa fiyatlarında iyileştirme, eksik imalatların incelenmesi ve yapım yıllarının yeniden değerlendirilmesi noktasında taleplerde bulunacak. Eksik ölçümler olduğu yönünde şikayetler aldıklarını kaydeden Başkan Cengiz, Gezköy’de yeniden ölçüm yapılacağını ve her çalışmanın titizlikle yürütüleceğini ifade etti.


Toplu Konut İdaresi’nin belediyeler için büyük bir nimet olduğuna dikkat çeken Başkan Cengiz, “Şehrin güzelleştirilmesi ve yeniden imarı noktasında TOKİ belediyeler için önemli bir fırsattır. Çünkü yaptığı çalışmalarla şehirleri yeniden inşa ederek, konutuyla, parkıyla ve bahçesiyle modern bir görünüme kavuşturup teslim ediyor. TOKİ de sonuçta kendi yağıyla kavrulan bir kurum ve zarar etmemek zorunda. Dolayısıyla buradan yapılacak isteklerin makul ve mantıklı olması, iki tarafın da mağdur olmaması gerekiyor.” dedi.


TOKİ’nin Gezköy’le ilgili projesini çok kârlı görmediğini kaydeden Başkan Cengiz, bu noktada başta Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ olmak üzere, Erzurum milletvekillerinin büyük desteğini gördüğünü kaydetti.
Dadaşkent’in modern ve örnek bir belde olduğunu ifade eden Başkan Cengiz, geniş cadde ve sokakları, planlı imarıyla örnek olan ilçenin önündeki önemli bir engel olan Gezköy sorununun çözümü noktasında fedakarlıklar gösterilmesi gerektiğini belirtti.


TOKİ ile yeniden masaya oturacağını vurgulayan Başkan Fatih Cengiz, şunları söyledi: “Bizlere vekaleti veren halkımızın haklarını korumak ve kollamak zorundayız. TOKİ ile yaptığımız ve yapacağımız görüşmelerde kendimizi Gezköylü olarak kabul edip ona göre pazarlık yapıyoruz. Bizler halkımızın haklarını korumakla mükellefiz. Bu noktada üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Yaptığımız ve yapacağımız her türlü çalışma hizmetin en güzeline ve en mükemmeline layık olan kıymetli hemşehrilerimiz içindir. İlçemizin çehresini değiştirecek önemli bir proje olan Gezköyle ilgili olarak hemşehrilerimizin desteğiyle hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz.”


Başkan Fatih Cengiz’e samimiyetinden dolayı teşekkür eden Gezköy sakinleri, sorunun çözüme kavuşması noktasında fedakarlıklar yapacaklarını söylediler. Gezköy sakinleri adına konuşan muhtar Sakıp Samancı, köyde yaşayanların da hayatlarından memnun olmadıklarını ifade ederek, “Biz de Gezköy sorununun çözülmesini istiyoruz, ancak mağdur olmak istemiyoruz. Birim fiyatlarda yapılacak iyileştirmelerde halkımız da mutlu olacaktır. Biz Gezköy sakinleri olarak başkanımızın bu azim, kararlılık ve samimiyetiyle sorunun üstesinden geleceğine yürekten inanıyoruz.” diye konuştu. Gezköy sakinleri hayvancılıkla uğraşanlar için uygun bir alanda ahırlar yapılmasını talep ettiler.

İha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 14:08:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?