8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Aziziye’den bir ilk daha…

AZİZİYE’DEN BİR İLK DAHA…

Aziziye Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir ilke imza attı. Mahalle statüsündeki köyleri oyun parkıyla tanıştırarak bir ilki gerçekleştiren belediye, bu köylerde eğitim gören çocukları da tiyatroyla tanıştırdı. Demet Çizmeli’nin yazdığı ve Mehmet Yıldız’ın yönettiği ‘Mavi Kahkaha Çiçeği’ adlı çocuk oyununu izleyen öğrencilerin birçoğu ilk defa tiyatroya gittiklerini söylediler.

Şölene eşiyle birlikte katılan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ilçedeki çocukların coşkuyla kutlamaları için güzel bir organizasyon düzenlediklerini ifade etti. Belediye araçlarıyla tiyatroya taşınan öğrenciler, müzikli çocuk oyununa alkışlarla eşlik ederken, zaman zaman kahkahaya boğularak doyumsuz anlar yaşadılar.

Tiyatro şöleninin açılış konuşmasını yapan Başkan Fatih Cengiz, “Bugünün çocukları olan sizler, yarınların sahipleri olacaksınız. Bugün bizlerin oturduğu bu makamlarda yarın sizler oturacaksınız.” diyerek, çocuklara çok çalışmaları ve kendilerini iyi yetiştirmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

GELECEĞİMİZ EMİN ELLERDE

Aziziye’nin geleceğinde çocukların da söz sahibi olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, “Hayallerinizdeki Aziziye’yi Bizimle Paylaşın” adlı mektup kampanyamız, ilçemizin geleceğinde sizlerin de söz sahibi olmanızın göstergesi, fikirlerinize ve görüşlerinize verdiğimiz önemin ifadesidir. Şuanda hazırlık aşamasında olan “Kent Yaşamı Bilincini Geliştirme” projesi de yine sizlerin yönetime olan katkılarıyla hayata geçirilecektir. “Temiz çevre, temiz toplum” sloganıyla, parkı bahçesi, sokağı, yeşil alanı ve çevre temizliğiyle örnek bir ilçe oluşturmak için sizlerden yardım ve destek isteyeceğiz. Annelerinizi, babalarınızı, ağabeylerinizi, ablalarınızı sizlerin yönlendirmelerini istiyoruz. Sizlerle el ele vererek, bu güzel ilçemizin hem yarınlarını aydınlatacağız, hem de sizlerle birlikte daha yaşanabilir, örnek bir ilçe oluşturacağız. Biz sizlere güveniyoruz, sizlerle gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu yıl 23 Nisan dolayısıyla, köylerdeki okul bahçelerine çocuk parkları kurulduğunu dile getiren Cengiz, gelecek yıllarda etkinliklerin kapsamını ve niteliğini artırarak, çocuklara daha coşkulu bir bayram yaşatacaklarının da müjdesini verdi.

İLK KEZ TİYATRO İZLEDİLER

Başkan Cengiz’in konuşmasının ardından tiyatro şöleni başladı. İlçeye bağlı mahalle statüsündeki köylerden getirilen çocuklar, dikkatlice oyunu izlerken, müzikli bölümlere alkışlarla destek verip, zaman zaman da kahkahaya boğuldular. Şölenin ardından bazı öğrenciler ilk defa tiyatroya gittiklerini ve çok eğlendiklerini belirterek, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’e teşekkür ettiler. Oyunu öğrencilerle birlikte izleyen Başkan Cengiz, otobüslere kadar uğurladığı çocuklardan derslerinde başarı sözü aldı. Sabah ve öğleden sonra seansları şeklinde yapılan gösterimin ilk gününe Ağören, Söğütlü, Sakalıkesik, Özbek, Tınazlı, Adaçay, Yarımca ve Aşağı Yenice İlköğretim Okulları ile Dadaşkent merkezdeki ilk ve orta öğretim okullarında öğrenim gören çocuklar katıldı. Programın 20 Nisan Salı Günü düzenlenecek bölümüne ise, Ilıca merkez ile mahallerdeki öğrenciler katılacak. Şölenin son gününde ise, ilçedeki anaokullarında öğrenim gören çocuklar tiyatroya doyacak.

Tiyatro şölenine, Ak Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül ile ilçedeki bazı kurum amirleri ve öğretmenler katıldı.

AZİZİYE’DEN BİR İLK DAHA…
AZİZİYE’DEN BİR İLK DAHA…
AZİZİYE’DEN BİR İLK DAHA…
AZİZİYE’DEN BİR İLK DAHA…
AZİZİYE’DEN BİR İLK DAHA…
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 15:14:03
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 15:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?