4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Aziziye'nin en büyük camisi olacak

Erzurum’un Aziziye İlçesi’nin en büyük camii olacak Ömer Nasuhi Bilmen Aziziye Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Yeni Mahalle TOKİ Evler yanında yapılan temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ve din adamı Zeki Temel ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, hayırlı bir hizmet için ilçe sakinleriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Güzel ve hayırlı işlerde, özellikle Allah’ın evlerinin yapımı noktasında insanların bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu belirten Başkan Küçükler, “Allah’ın evlerini yapmak kadar güzel ve hayırlı bir iş yoktur. Böyle güzel bir açılım ve hizmeti yapan dernek yöneticilerine ve ilçe sakinlerine teşekkür ediyorum.”dedi.

Caminin isminin Ömer Nasuhi Bilmen olmasının da çok anlamlı bulduğunu ifade eden Başkan Küçükler, “Hemşehrimiz ve değerli hocamızın isminin ilk defa bir camiye verilmesinden son derece mutlu oldum. İnşallah bu güzel isimle temeli atılan cami kısa sürede tamamlanır. Hemşehrilerimize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, insanların kendilerini en huzurlu hissettikleri ve yaratıcıyla baş başa kalıp rahat ettikleri ortamların camiler olduğunu belirtti. Başkan Cengiz, müşterek bir ihtiyaç olan caminin yapımı için hayırsever insanların bir araya gelmesinin son derece önemli olduğunu ve takdire şayan bir çalışma olduğunu ifade etti. Camilerin Türk toplumlarının simgesi ve manevi sigortası olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, kalbin insan bedenindeki konumu ile camilerin toplumdaki yerinin ve şehir estetiğindeki güzelliklerinin aynı olduğunu kaydetti. Başkan Cengiz, caminin yapımında belediyenin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğunu ifade ederek, hayırsever işadamlarına ve ilçe sakinlerine teşekkür etti.

İLÇENİNİ EN BÜYÜK CAMİSİ OLACAK
Temeli atılan camii hakkında bilgi veren Ömer Nasuhi Bilmen Aziziye Camii Yaptırma Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ekrem Temel, camiinin bin 600 metrekare alana sahip arsasının Mücahit ve Metin Kahin kardeşler tarafından hayır amaçlı hibe edildiğini kaydetti.

Cemaat kapasitesinin bin kişi olacağını ve zemin katının da cemaate yönelik sosyal faaliyet alanı ve kuran kursu olacağını ifade eden Temel, bahçe kısmında engellilere, kadın ve erkeklere yönelik tuvaletlerin de bulunacağını vurguladı. Temel, dört kubbe ve U şeklinde mahfilden oluşacak camiinin 2 bin 500 nüfuslu mahalleye hitap edeceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından kurban kesimiyle birlikte din adamı Zeki Temel’in yaptığı duanın ardından Başkan Küçükler ve Başkan Cengiz Ömer Nasuhi Bilmen Aziziye Camii’nin temelini birlikte attılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 23:25:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?