4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Aziziye'ye turizm makyajı

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Termal Turizm Merkezi olan ilçede, hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlarla bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde bulunan yerleşim yerlerinde hayvancılık yapılmasının kanunen yasak olduğunu belirten Başkan Cengiz, ilçe merkezinde hayvancılık yapan vatandaşlarla toplantı yaparak, sorunun çözümü için görüş alışverişinde bulundu. Hayvancılıkla geçimini sağlayanlar için ilçe dışında çiftlik kurulması görüşünün dile getirildiği toplantıda, vatandaşlar da yer seçimi ve ahırların yapılışı ile ödeme planı hakkında önerilerini sundular.
Aziziye’nin termal turizm merkezi olduğunu belirten Başkan Cengiz, şehir merkezinde hayvancılık yapılmasının kanunen yasak olduğuna vurgu yaparak, sorunun çözümü noktasında ilçe sakinlerinden de destek istedi.


DAHA YAŞANABİLİR BİR ÇEVRE İÇİN…
Tüm ilçe sakinlerinin Aziziye’nin bulunduğu konumdan memnun olmadığını ifade eden Başkan Cengiz, yaşayanlarının refah düzeyinin yükselmesi için, ilçenin barındırdığı potansiyellerin harekete geçirilmesi gerektiğini kaydetti.
Günü kurtarma amacı güden çalışmalar değil, ilçenin vizyonuna uygun, geleceğe daha umutla bakan ve daha yaşanabilir bir ilçe oluşturma hedefinde olduklarına vurgu yapan Başkan Cengiz, “Caddesiyle, sokağıyla, mimarıyla, yeşil alanıyla, termal turizm merkezine uygun bir ilçe oluşturma gayretindeyiz. Fakat ilçemizin mevcut hali hedefimize ulaşmamıza çok büyük engel teşkil ediyor. İlçemiz termal turizm merkezi ilan edilmesine ve böyle bir hedefi bulunmasına karşın alt ve üst yapısıyla bu hedefinden oldukça uzakta. Sorunu çözümü noktasında karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü ile birbirimizin rızasını alarak çözmek zorundayız.” şeklinde konuştu.


İLÇEMİZİN MAKUS TALİHİNİ DEĞİŞMELİ
Marka bir ilçe oluşturma hedefine yürürken, ilçenin cazibesini de artırmak zorunda olduklarını ifade eden Başkan Cengiz, ilçenin makus talihinin mutlaka değiştirileceğini ifade etti. Cengiz, köy görünümünde olan ilçeyi termal turizm imajına yakışır şekilde yeniden inşa etmek zorunda olduklarına dikkat çekti. TOKİ ile görüşmeler yaptıklarını ve ilçenin yeniden inşası noktasında çaba sarfettiklerinin altını çizen Başkan Cengiz, aldığı sorumluluğun bilincinde olan bir belediye başkanı olarak, Aziziye’nin geleceğini düşünmek durumunda olduklarını belirtti.
Hayvancılığın, ilçenin ve Erzurum’un vazgeçilmezi olduğunu, insanların refah düzeyinin yükselmesi için bu sektörün gelişmesi gerektiğine işaret eden Başkan Cengiz, “Hayvancılık ilçemizin ve bölgemizin olmazsa olmazlarındandır. Kalkınma ve gelişme için hayvancılığı da geliştirmek zorundayız. Fakat hayvancılığı şehrin merkezinde değil, ilçe dışında yapmalıyız. Yani bir yandan termal turizm atılımı gerçekleştirirken, bir yandan da hayvancılık yapılmasına izin verirsek, kendimizle çelişmiş, ilçemizin kaderiyle oynamış oluruz. Bunun için sizlerin desteği, önerisi ve hoşgörüsüyle sorunu çözmeliyiz. Bu ilçede hepimiz yaşıyoruz ve ilçemizin gözde bir turizm merkezi, bölgenin cazibe merkezi haline gelmesi hepimizi mutlu eder. İlçemizin her geçen gün geriye gitmesi, harabe bir görünüme bürünmesi hepimizi üzer ve büyük vebale sokar. Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha yaşanabilir bir ilçe bırakmak istiyorsak, artık üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek zorundayız.” diye konuştu.
Başkan Cengiz, daha sonra hayvancılıkla uğraşan vatandaşların önerilerini dinledi. Toplantının istişare amaçlı olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, kimsenin mağdur edilmeyeceğini, taleplerin makul ve mantıklı olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 16:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?