4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Aziziye'ye yeni spor salonu

AZİZİYE'YE 500 KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU…

Aziziye Belediyesi İlçe Kaymakamlığı'nın yanında bulunan 20 dönümlük alan üzerine kapalı spor salonu yapılacak.

Belediye Başkanı Fatih Cengiz, yapılacak sosyal ve sportif tesislerle Aziziye'nin istediği kalkınma ritmini yakalayacağını ve bölgenin cazibe merkezi olacağını söyledi.

Aziziye Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclis salonunda yapılan toplantı 2010 yılı ihzari bütçesinin görüşülmesi ile başladı. Küçük Sanayi Sitesi Bölgesi'nde yönetim binaları dikkate alınarak, dini tesis alanının güneyden kuzeye alınması için hazırlanan komisyon raporunun görüşülmesinin ardından, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan 5 yıllık imar programı hakkında komisyon tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Evlendirme Memurluğu'nun düzenlediği dosya ücretlerinin belirlenmesi ve belediye termal tesislerinin 'Kurumsal Kimlik' kitapçığının görüşüldüğü meclis, belediye tarafından kurulacak şirketin sermayesini, hissesini ve şirkete ortak olacak hissedarları belirledi. Belediyede görev yapan zabıta memurlarına 2010 yılı için verilecek mesai ücretlerinin belirlendiği mecliste, 2010 yılı için yeniden düzenlenecek gelir tarifesi de Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

SOSYAL VE SPORTİF YATIRIM ATAĞI

Mecliste daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından şartlı olarak tahsis edilen ödeneğin değerlendirilmesi hususu görüşüldü. Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ödeneğin Aziziye ilçe Kaymakamlığı yanında bulunan 20 dönümlük tahsisli alan üzerine 500 kişilik kapalı spor salonu yapımında kullanılması kararını meclis üyelerinin oylarına sundu. Üyelerin tamamının oyuyla kabul edilen bu kararla Aziziye ilçesi ilk kapalı spor salonuna kavuşmuş olacak.

Aziziye'nin sportif alanda önemli bir eksikliğinin giderileceğini belirten Başkan Cengiz, gençlerin kahve köşelerinden kurtarılarak topluma faydalı bireyler olarak yetişmesinde bu tür yatırımların önemli yer tuttuğunu belirtti. Aziziye'nin özlenen ilçe kıvam ve kalitesini yapılacak yatırım, sosyal ve sportif tesislerle yakalayabileceğinin altını çizen Başkan Cengiz, “Kamu kurum ve kuruluşlarının ilçemiz sınırlarında konuşlandırılması için yoğun çaba sarfediyoruz. Dadaşkent bölgemizde okul yapımı için ücretsiz arsa tahsisinde bulunduk ve imar komisyonu tarafından kurumlara her türlü kolaylığı sağladık. Şimdi ilçe kaymakamlığımızın yanında bulunan 20 dönümlük alan üzerine spor salonu yapılması ile başlattığımız yatırım atağını daha da genişleterek, yeni tesisleri ilçemize kazandıracağız. Hizmet hedefimizi ilçemizi bölgenin cazibe merkezi haline gelmesi olarak oluşturduk. İlçe halkımız hizmetin en güzeline ve en mükemmeline layıktır. Aziziye'yi özlenen ilçe konumuna getirmek için meclis üyelerimizle ve tüm çalışanlarımızla bir ekip ruhu içerisinde gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalarımız sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

AZİZİYE'YE 500 KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU…
AZİZİYE'YE 500 KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU…
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 17:10:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?