8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Azmeder'den 2 bin kişiye aşure

AZMEDER 2 BİN KİŞİYE AŞURE DAĞITTI

Erzurum Aziziye Lisesi Mezunları Derneği (AZMEDER) üyeleri şehrin dört farklı noktasında 2 bin kişiye paket halinde aşure dağıttı.

Muharrem ayı nedeniyle sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri aşure etkinlikleri düzenlemeye başladı. AZMEDER, Cumhuriyet Caddesi Dumlu AVM, Cumhuriyet İş Merkezi, Dağ Mahallesi ile Aziziye ilçesindeki Sebze Meyve Hali'nde aşure dağıttı. Hazır paketler halinde dağıtılan aşureden almak için zaman zaman izdiham yaşandı.

AZMEDER Başkanı İrfan Ceylan, Muharrem ayının İslam tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Muharrem ayında Hz. Muhammed (sav)'in torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehid edildiğini ve bunun üzüntüsünün İslam aleminde ilk günkü acıyla hissedildiğini ifade etti. Muharrem ayında ayrıca Hz. Adem'in tevbesinin kabul edildiği, Hz. Nuh'un gemisinin Cudi Dağı'na oturup içindekilerin selamete çıkması gibi önemli olayların cereyan ettiğine de değinen Ceyhan, "Muharrem ayı İslam dünyasında yas ayıdır. Bir çok mucizenin de yaşandığı kutlu bir zaman dilimidir. Muharrem ayında dernek olarak birlik, beraberlik ve kaynaşma ve acıyı paylaşma adına aşure dağıttık." diye konuştu.

AZMEDER 2 BİN KİŞİYE AŞURE DAĞITTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2010 Perşembe 18:25:03
Güncelleme :16 Aralık 2010 Perşembe 18:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yakup ASLAN IP: 88.227.38.xxx Tarih : 18.12.2010 02:04:36

Bu yanlıştan dönelim. Bütün alemlerin peygamberi, Hz. Muhammet (S.A.S)'in can paresi, bağrına basıp ağladığı,gözlerinden öptüğü 'Can'ı İmam Hüseyin(a.s) ve bir avuç dostunun ''saltanatçı, zalim, diktatör; Emevi yöneticisi Yezit'in adamlarınca Kerb'u Bela'da (Bela Çölü) din adına hunharca katledildiği gündür Aşurâ..

Kerbel'da, İmam Hüseyin (a.s) kabr-i Şeriflerinin olduğu yerin kubbesinde normal günlerde kırmızı flama dalgalanır. Aşura Günü ise siyah.

Aşura günü desteler, İmam Hüseyin(a.s) harem-i Şerifinin avlusunda siyahlar içinde yas tutarlar..

Aşurâ Günü,'' bayram, sevinç, tatlı pişirme ve dağıtma günü değildir. Aşurâ Hz. Resul'e, onun evlatlarına başsağlığı verilecek, bir matem gündür.. ''