4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Bacağında keneyle hastaneye geldi

Erzurum'un Oltu ilçesinde bir kişi bacağında dolaşan keneyi plastik bardağa koyarak hastaneye gitti.


Edinilen bilgiye göre Oltu-Göle karayolunda bulunan Pilir mevkiinde arı kovanlarıyla uğraşan A.S.(55), bacağında bir şey dolaştığını hissetti. Pantolon paçasını kaldırarak bacağını kontrol eden Sağdıç, keneyi yakaladı. Keneyi plastik bardağa koyan A.S., Oltu Devlet Hastanesi Acil Polikliniği'ne müracaat etti. Acil Hekimi Pratisyen Dr. Fatih Fariz tarafından ilk muayenesi yapılan A.S., gerekli tahlillerin yapılması için laboratuara gönderildi.


Yaz aylarıyla birlikte başlayan kene tehlikesi için vatandaşları uyaran Dr. Fatih Fariz, "Vücuduna kene yapışan veya gezindiğini gören vatandaş en yakında bulunan sağlık kurumuna müracaat etsin. Eğer yakınında herhangi bir sağlık kurumu bulunmuyorsa kendisi çıplak elle olmaması şartıyla cımbız veya benzeri bir aletle keneyi çıkarması gerekiyor.

Burada amaç keneyi tek bir vücut halinde çıkarmak. Yani orada bir başını, bacağını bırakmamamız gerekiyor. Ne kadar bütün halinde çıkarırsak bu hastalığın bulaşma riskini o kadar azaltmış olur" dedi.
Dr. Fariz, kene ısıran vatandaşlarda, baş ağrısı, bulantı, kanama, yüksek ateş gibi şikayetlerin olacağını bildirerek, kene ısırmasına maruz kalarak bu tür şikayeti olanların acilen bir sağlık kurumuna başvurmaları gerektiğini söyledi.
 

İha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 15:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?