6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Bahar geldi Tortum Şelalesi coştu

f

Uzundere ilçesinde bulunan ve dünyanın 3. büyük şelalesi Tortum Şelalesi, havaların ısınmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Şelalenin doğal güzelliğini seyredip, hafif rüzgarla birlikte serpen su tanecikleriyle serinleyen piknikçiler, 48 metreden dökülen suların zaman zaman oluşturduğu gökkuşağını izliyor. Her yıl bahar aylarında çağlamaya başlayan Tortum Şelalesi, özellikle hafta sonları yerli ve yabancı turistlerle dolup taşıyor.

Tortum Şelalesi'nin büyük bir turizm potansiyeline sahip olmasına rağmen bu bölgede yeterli konaklama ve tesisin bulunmaması nedeniyle hak ettiği yere gelemediğini belirten Atatürk Üniversitesi öğrencileri, " Burası eşine az rastlanabilecek bir manzara güzelliğine sahip. Ancak gereken ilgi gösterilmemiş. Bakımsız bırakılıyor. Bu manzara karşısında hayran kalmamak imkansız. Herkes gelip mutlaka bu güzelliği görmeli." diye konuştular.

Tortum Şelalesi, Afrika'daki Zambezi Nehri üzerindeki 120 metreden düşen Vietorio Şelalesi ve ABD'deki Erie Gölü ile Ontario Gölü arasındaki 51 metrelik Niagara Şelalesi'nin ardından dünyanın 3. büyük şelalesi.

 

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 18:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?