7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Bahar geldi yollar açıldı

Çat ilçesine bağlı Hatunköy köyünün yolu ilkbaharla birlikte, Köy Hizmetleri Birim Müdürlüğü ekiplerince açıldı.

Kar yağışının etkili olmaya başladığı Aralık ayından itibaren yolu ulaşıma kapanan Çat'a bağlı 250 nüfus ve 17 haneli Hatunköy köyünde, kış çilesi nihayet sona erdi. 4 ayda 6 kez ulaşıma kapanan ve her seferinde Köy Hizmetleri ekiplerince açılan köy yolu, 4 gün süren yoğun bir çalışmayla tekrar açıldı. 15 gün önce tipi ve kar yağışı sebebiyle kapanan yolu açmak için harekete geçen 3 iş makinesi ve 5 kişilik ekip, zorlu günler geçirdi. Gece karanlıkta bile yolu açmaya çalışan görevliler, dozerlerle
metrelerce yükseklikteki karla mücadele etti. Karlıova- Çat karayoluna 8 kilometre mesafedeki köyün yolu uzun uğraşılar sonucu sabah saatlerinde ulaşıma açıldı.

Köy Hizmetleri ekibi elemanlarından Zafer Kımışoğlu kış aylarında yoğun ve zorlu bir dönem geçirdiklerini söyledi. Kımışoğlu, bölgede 11 gündür çalıştıklarını ve tipinin çalışmaları aksattığını ifade ederek, 4 gün aralıksız çalışarak yolu açtıklarını belirtti.

Köy Muhtarı Melik Akın, köyün kurulu olduğu alanın ulaşıma elverişli olmadığını, en küçük bir tipi sırasında kapandığını belirtti. Muhtar Akın, yolun tekrar açılması sebebiyle mutlu olduklarını belirterek, Köy Hizmetleri ekibi ve yetkililerine teşekkür etti.

Muhtar Akın, köy içerisinden geçen dere üzerinde köprü bulunmadığını ve ilkbahar aylarında tehlikeye yol açtığını söyledi. Muhtar Akın, dere üzerine kurulan tahta köprüden geçmek zorunda kaldıklarını belirterek, ilgililerden köprü yapılmasını istediklerini anlattı.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 11:23:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?