4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Bakan Akdağ Erzurum'da

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum'da yapımı tamamlanan Şenkaya Devlet Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Sağlık alanında reform gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Akdağ, "Halkımız aldığı hizmetin farkında" dedi.


Hastanenin açılış töreninde konuşan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 6.5 yıllık iktidarları döneminde sağlık alanında önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, "2002 yılında Şenkaya'daki polikliniklerde yılda 7 bin kişi muayene hizmeti alabilirken, bu rakam 2008 yılında 28 bin kişiye yükselmiştir. Yıllar önce böylesi sağlık hizmetlerini rüyalarında bile göremeyen halkımız bugün sağlık alanında bir çok hizmeti bulunduğu noktadan alabilmektedir. Fransa'da, Hollanda'da helikopterlerle hastanaklini biz ancak filmlerde görürdük. Bugün Erzurum'da da var olan helikopter ambulanslarımızla en ücra köşedeki hastamızı en donanımlı sağlık merkezimize en kısa zamanda ulaştırabiliyoruz. Şenkaya ilçesinde 2 bin metrekare alan üzerinde kurulan ve bin 50 metrekarelik kapalı alana sahip devlet hastanemizde halkımıza çok daha verimli ve sağlıklı hizmet sunabileceğiz. Vatandaşımız aldığı hizmetin farkındadır. Hizmetlerimiz artarak devam edecektir" dedi.
Her bölgede uzman ve tam donanımlı cihaz bulundurma imkanına sahip olmadıklarını dile getiren Bakan Prof. Dr. Akdağ, bölgede Oltu ilçesinin sağlık merkezi olması için çalışmalar yaptıklarını ve çevre ilçelerden durumu ağır olan hastaların ilk etapta Oltu'ya nakledileceğini belirtti.

HELİKOPTERİN SAATLİK UÇUŞ MALİYETİ 5 BİN EURO
Türkiye'nin 4 merkezinde hizmete koydukları hava ambulans sisteminin oldukça maliyetli bir hizmet olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akdağ, "Helikopterin bir saatlik uçuş maliyeti yaklaşık 5 bin Euro. Halkımıza feda olsun. Bu hizmetimiz bundan sonraki dönemlerde de artarak devam edecek" diye konuştu.
Açılış törenine AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Muzaffer Gülyurt
Erzurum Valisi Sami Bulut ve çok sayıda davetli de katıldı.
Diğer yandan açılışı gerçekleştirilen Şenkaya Devlet Hastanesi'nin hemen yanında bulunan cami ve mezarlık, törene katılanların dikkatinden kaçmadı.
Bakan Prof. Dr. Akdağ, açılış sonrasında Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan'ı ziyaret etti. Bakan Prof. Dr. Akdağ, buradan Olur ilçesine geçerek yapımı tamamlanan Olur Devlet Hastanesi'ni hizmete açacak

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 17:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?