4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Bakan Akdağ Erzurum'da

SAĞLIK BAKANI PROF. DR. AKDAĞ ERZURUM'DA

Erzurum'da yaklaşık bin engelli öğrencinin yararlanabileceği Özel Paşlaşım Rehabilitasyon Merkezi, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın katılımıyla hizmete açıldı.

Yıldızken semtinde hizmete sokulan Özel Paşlaşım Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışı bugün yapıldı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve AK Parti Erzurum milletvekilleri Muhyettin Aksak ile Fazile Dağlı Çığlık'ın katılımıyla açılışı gerçekleşen merkezde 150 çalışan ile bine yakın zihinsel ve bedensel engelli çocuğun eğitilebileceği bildirildi.

Açılışta bir konuşma yapan Bakan Akdağ, 2005 yılında AK Parti hükümeti tarafından çıkarılan 5378 sayılı Özürlüler Kanunu'yla eskiye nazaran engelli vatandaşlar için birçok iyileştirme yapıldığını kaydetti. Bakan Akdağ, Türkiye'de 206 bin civarında engelli vatandaşın devletten 400 TL yardım aldığını belirterek evde bakım hizmeti de sağlandığını vurguladı.

Engelli vatandaşların iş istihdamında oldukça hassas olduklarını ifade eden Bakan Akdağ, "1 Ocak 2010 tarihi itibariyle kamu kurum ve kuruluşlarında engelli vatandaşlarımızın daha fazla istihdamı için kontenjan sınırlamasını devre dışı bırakacağız" dedi.

Açılış sonrası Özel Paşlaşım Rehabilitasyon Merkezi, davetliler tarafından gezildi.

SAĞLIK BAKANI PROF. DR. AKDAĞ ERZURUM'DA
SAĞLIK BAKANI PROF. DR. AKDAĞ ERZURUM'DA
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 17:36:03
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 19:06:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?