8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Bakan Akdağ Erzurum'da

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de sağlık çalışanlarının büyük bir yük altında olduğunu, bunun sebebinin ise hekim açığı olduğunu söyledi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın yapacağı ziyaret öncesi hazırlıkları görmek için geldiği Erzurum'da, Numune Hastanesi ek binasını gezen Bakan Akdağ, burada personele, vatandaşlara karşı güler yüzlü olmaları telkininde bulundu. Erzurum Havaalanı terminal binası ve Bölge Eğitim Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunduktan sonra, yarın Başbakan Erdoğan tarafından hizmete açılacak Numune Hastanesi ek binasına geçen Bakan Akdağ, vatandaşların hasta hakları konusunda bilinçlenmesini istedi. Danışmadaki bayan personele giderek, "Yüzünüzü asmak yok. Vatandaşa karşı daima güler yüzlü olacaksınız" diyen Bakan Akdağ, görev dönemleri süresinde bütün hastanelerde böyle bir anlayışla hizmet ettiklerini belirtti. 

Hizmet alanın ve hizmet verenin mantığının değiştirildiğini anlatan Bakan Akdağ, "Vatandaş hakkını medenice arayabilecek" dedi. Sağlık çalışanlarının büyük bir yük altında olduğunu, bunun temelinde de ülkedeki hekim açığının yattığını ifade eden Bakan Akdağ, "YÖK ve üniversitelerden bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Bu açığın kapatılması için her yıl 7-8 bin hekim mezun olması gerekir. Oysa bugün bu rakam 4 bin 500'den azdır. Sağlık sisteminin daha iyi yürütülmesi ve modernize edilmesi için hekim sayısının artırılması şarttır" diye konuştu. 

Basın mensuplarının, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile ilgili sorularını da cevaplandıran Bakan Akdağ, "Bazı kene türlerinin taşıdığı bir virüs, bu hastalığa yol açıyor. Yabani hayvanların yanısıra ahırlardaki hayvanlarda da bu keneye rastlamak mümkün. Vatandaşlarımızın Tarım İl Müdürlükleri ile temasa geçerek hayvanlarını aşılatmaları gerekir. Haziran ve Temmuz aylarında daha yoğun yaşanan kene vakalarının, bu ay sonu ile birlikte azalmasını bekliyoruz. Kırsala giden vatandaşlarımızın bu konuda daha dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz. Mesele kontrol altındadır. Hayvancılığın yaygın olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Kendimizi korumak durumundayız" ifadelerini kullandı. 

Ziyaretin ardından Erzurum Valiliği'ne geçen Bakan Akdağ, burada Vali Celalettin Güvenç ile görüştü.
.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2006 Pazar 00:47:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?