7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Bakan Akdağ partililerle bayramlaştı

SAĞLIK BAKANI ERZURUM'DA PARTİLİLERLE BAYRAMLAŞTI

Hafta sonu yapılacak 12 Eylül Anayasa değişikliği referandumun ülkenin önündeki engellerin kalkması noktasında çok önemli olduğunu belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Sadece Pasinler'deki miting dahi MHP lideri Devlet Bahçeli ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha mitinginden kalabalıktı. Bu bile milletin tercihinin 'Evet'ten yana olduğunu gösteriyor" dedi.

Bakan Akdağ, AK Parti Erzurum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde, yaklaşık 500 kişiyle tek tek tokalaştı.

Anayasa değişikliklerinin oylanacağı referandum öncesi memleketi Erzurum'da ziyaretlerini sürdüren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti İl Başkanlığı'nca Palandöken ilçesindeki Çeçenistan Çay bahçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Törene Bakan Akdağ'ın yanı sıra AK Parti Erzurum Milletvekilleri Muzaffer Gülyurt, Muhyettin Aksak, Sadrettin Aydın, Fazilet Dağcı Çığlık, İbrahim Kavaz ve Sadrettin Aydın ve çok sayıda partili katıldı.

Meclis'in tatil olmasının ardından geldiği Erzurum'da tüm ilçelerde mitingler yaptığını belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, partilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi. Özellikle Pasinler ilçesindeki mitinge gösterilen ilginin kendisini etkilediği kaydeden Bakan Akdağ, "Yaklaşık 35 bin nüfuslu ilçede binlerce insanla bir araya geldik. Coşkulu bir kalabalığın olduğu bu miting MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İstasyon Meydanı'ndaki mitingden çok daha kalabalıktı. CHP'yi saymıyorum bile. En küçük

ilçedeki mitingimiz bile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitinginden kalabalıktı. İki dönemdir AK Parti'ye büyük destek veren Erzurumlu, referandumda oyunun rengini belli etti. Geçmişten bugüne ülke meselelerine karşı gösterdiği hassasiyetiyle, manevi mirasına uygun olarak Hakk'ın, hukukun yanındaki duruşuyla tüm ülkenin takdirini kazanan Erzurum'a sadece referandumdaki desteğinden dolayı değil Türk demokrasisi adına teşekkür borçluyuz" diye konuştu.

Referandumda bir oyun bile kıymetli olduğunu ifade eden Bakan Akdağ, şöyle devam etti:

"Artık finale yaklaştık. Herkesten bu referandumda oy kullanmasını bekliyorum. Nasıl olsa Evet'ler tamamdır deyip oy vermeme etmeyin. Oy vermek vatandaşlık görevi, demokrasi görevidir. Bir yolunu bulun oyunuzu kullanın. Bakın bayram için İspir'e gelen 700 kişi, tekrar geldikleri yerlere gidip oylarını kullanacak. Büyük bir katılımın olacağını düşündüğüm Erzurum'da 'Evet'in yüzde 80 oranında çıkacağını ümit ediyorum."

SAĞLIK BAKANI ERZURUM'DA PARTİLİLERLE BAYRAMLAŞTI
SAĞLIK BAKANI ERZURUM'DA PARTİLİLERLE BAYRAMLAŞTI
SAĞLIK BAKANI ERZURUM'DA PARTİLİLERLE BAYRAMLAŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2010 Cuma 16:17:03
Güncelleme :10 Eylül 2010 Cuma 16:37:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?