7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Bakan Akdağ şehit cenazesi için geldi

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurumlu şehit uzman Çavuş Cahit Yıldırım'ın cenaze törenine katılmak üzere Erzurum'a geldi.

 Erzurum Valiliği'nde şehit yakınları ile bir araya gelen Bakan Prof. Dr. Akdağ, şehit Uzman Çavuş Cahit Yıldırım'ın babasına sarılarak terörle mücadelenin en üst seviyede sürdürüleceğini söyledi. 

Şehit babası ile birlikte havayolu ile Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı prof. Dr. Recep Akdağ'ı Erzurum havalimanında Vali Vekili Gürkan Polat, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri karşıladı. Buradan Erzurum Valiliği'ne geçen Bakan Prof. Dr. Akdağ, şehit uzman çavuşun babası Nurettin Yıldırım'a sarılarak teselli etmeye çalıştı. Bakan Akdağ'a sarılarak ağlayan şehit uzman çavuşun amcasının oğlu Yavuz Yıldırım, ayakta durmakta güçlük çekti. Şehidin babasının elini tutarak merdivenlerden çıkaran Bakan Akdağ, şehitlerin acısını yüreklerinde hissettiklerini belirterek, "Bu acıların hesabı sorulacak" dedi. 

Erzurum'un 251. şehidini toprağa vereceğini hatırlatan Bakan prof. Dr. Akdağ, "vatan hainlerine, vatan düşmanlarına, canilere karşı sürdürülen mücadele bundan sonrada artarak devam edecektir. Devletin tüm imkanları ile bu mücadele sürdürülecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı diliyorum. Bu mücadele en üst seviyede bundan önce olduğu gibi önümüzdeki dönemde de sürdürülecektir. Şehitlerimizin acısı bizim acımızdır" diye konuştu. 

Erzurumlular olarak meselenin idraki içerisinde olduklarını ve bu saldırıların halkı birbirine daha da yakınlaştırdığını anlatan Prof. Dr. Akdağ, "Kimse zannetmesin başımızı eğeceğiz. Mücadelemiz en üst seviyede devam edecek" diye konuştu.
Şehit uzman çavuşun babası Nurettin Yıldırım ise, "Söylenecek bir şey yok. Vatan sağ olsun. Vatan uğruna bir evlatta biz verdik. Bizi üzen bu karakolun defalarca saldırıya maruz kalmasıdır. Bugüne kadar neden tedbir alınmadı diye merak ediyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 13:37:14
Güncelleme :5 Ekim 2008 Pazar 13:40:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?