7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Bakan Akdağ'dan kene uyarısı

SAĞLIK BAKANI PROF. DR. AKDAĞ'DAN KENE UYARISI

Sağlık Bakanı Prof Dr. Recep Akdağ, bahar mevsimiyle birlikte kene vakalarına karşı vatandaşları uyardı.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret eden Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, burada basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bahar mevsimi ile birlikte artan kene riskine karşı vatandaşları uyaran Bakan Akdağ, riskli bölgelerde bulunan vatandaşların kene konusunda eğitileceğini bildirdi.

Vatandaşların kene ısırmaları sonucu oluşan Kırım Kongo hastalığına karşı dikkatli olmalarını isteyen Bakan Akdağ, kene riskinin şehir merkezlerinden ziyade kırsalda yaşayan vatandaşlar için büyük bir risk oluşturduğuna dikkat çekti. Kene vakalarının sık görüldüğü bölge ve illerde bire bir eğitim çalışması yapılacağını dile getiren Prof. Dr. Akdağ, "Kene vakaları şehirlerde panik oluştururken, asıl risk grubunda bulunan köylerde vatandaşlar tarafından yeteri kadar ciddiye alınmıyor. Bu konuda yapacağımız eğitim çalışmaları ile vaka sayısını en aza indirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

"MHRS 2011 YILINDA ÜLKE GENELİNDE UYGULANMAYA BAŞLANACAK"

Bakan Akdağ ayrıca Sağlık Bakanlığı olarak Erzurum ve Kayseri'de pilot olarak uygulamaya başladıkları Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) uygulamasının altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirterek 2011 yılından itibaren ülke genelinde uygulamanın sürdürüleceğini söyledi.

Vatandaşların 182 numaralı MHRS hattını arayarak gideceği hastane veya kliniği belirleyebileceğini ifade eden Akdağ, sistemin pilot olarak devreye sokulduğu Erzurum ve Kayseri'de başarıyla uygulandığını kaydetti. 2011 yılından itibaren uygulamanın ülke genelinde sürdürüleceğini belirten Akdağ, bu sistemle hem vatandaşa daha kolay sağlık hizmeti verileceğini hem de istihdama önemli ölçüde katkı sağlanabileceğini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 15:16:03
Güncelleme :28 Mart 2010 Pazar 00:03:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?