7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Bakan Akdağ'dan virüs uyarısı!

BAKAN AKDAĞ'DAN

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Manisa'da hayatını kaybeden 3 kişide Batı Nil Ateşi virüsünün tespit edildiğini belirterek, sivrisinek ısırmalarına karşı vatandaşları uyardı.

Sağlık Bakanlığı'nın bu konuyla ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Bakan Akdağ, çevre ülkelerde görülen ve Türkiye'de rastlanan Batı Nil virüsünün sivrisinekle mücadeleyle önüne geçileceğini belirtti. Bu virüsün özellikle yaz aylarında hava sıcakken yayıldığını sonbahara gelinmesi ve havaların soğumaya başlamasıyla birlikte endişe verici bir durumun olmadığı belirten Bakan Akdağ, özellikle gelecek sene için belediye ve özel idare ekiplerinin sivrisinek, haşere mücadelesinde daha titiz davranmaları

gerektiğini vurguladı. Endişe verici bir durumun olmadığını kaydeden Bakan Akdağ, Türkiye'de 5'e yakın ilde bu virüs şüphesiyle vakalara rastlandığını ve Manisa'da hayatını kaybeden 3 kişide Batı Nil virüsünün tespit edildiğini söyledi. Akdağ, virüsün sivrisinek yoluyla bulaştığını, sivrisinek ısırmalarına karşı vatandaşları uyardı.

BAKAN AKDAĞ'DAN
BAKAN AKDAĞ'DAN
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2010 Çarşamba 15:54:02
Güncelleme :8 Eylül 2010 Çarşamba 16:21:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?