4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Bakan Atalay Erzurum'da

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Erzurum'da 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimleri Bölge Toplantısı'na katıldı. Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır ve Kars illerinin valileri, İl Jandarma Komutanları ile Emniyet Müdürlerinin katıldığı toplantının açılış bölümünde konuşan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde tamamlanması için gerekli tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

Polat Renaissance Otel'de gerçekleştirilen toplantı öncesi polis ve jandarma ekiplerince otel çevresinde ve salonda geniş çaplı güvenlik tedbirleri alındı. Sabah havayolu ile Erzurum'a gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, buradan bölge toplantısının yapılacağı Polat Renaissance Otel'e geçti. Toplantının basına açık bölümünde konuşan İçişleri Bakanı Atalay, seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde yapılabilmesi için 7 ayrı bölgede bu tür toplantılar gerçekleştirdiklerini belirterek, Erzurum'da 4'ncü bölge toplantısını gerçekleştirdiklerini belirtti. Toplantıda seçim güvenliğinin yanı sıra bölgenin genel güvenlik sorunlarının da ele alınacağını dile getiren Bakan Atalay, seçim öncesi Bakanlık olarak yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını dile getirdi.

ERZURUM EĞİTİM VE KÜLTÜR MERKEZİ

Toplantının yapılacağı 7 bölgeden birisinin Erzurum olduğunu ve Erzurum'un bölgenin merkezi konumunda olduğunu dile getiren Beşir Atalay, "Erzurum Cumhuriyet tarihinde önemli bir yere sahip. Erzurum her zaman eğitim ve kültür merkezi olmuştur. Bugün turizm merkezi olma yolundada önemli bir mesafe almıştır. 10 yıl öğretim üyeliği yaptığım Atatürk Üniversitesi ülkenin önemli eğitim kurumlarından birisidir" diye konuştu.

DEMOKRASİ ŞÖLENİNE DÖNÜŞTÜRELİM

Demokrasinin en önemli unsurlarından birisinin seçimler olduğunu ifade eden Bakan Atalay, "Seçimler, demokratik hukuk devletinin kriteridir. Türkiye olarak bu alanda övünülecek bir siyasi olgunluğa ulaştık. 1950'dan 2002 yılına kadar 41 kez seçime gidildi. Yeni her 15-16 aya bir seçim düşüyor. Bu oran 2002'den sonra daha istikrarlı bir duruma geldi. Her seçimin demokrasi anlamında önemli kazanımlar sağladığını düşünüyorum. 29 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde de yeniden bir demokrasi şöleni yaşayacağımıza inanıyorum. Bu seçimleri demokrasi şölenine dönüştürmek için de gerekli tüm tedbirleri alıyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ VE GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNE KARŞI DUYARLI OLALIM

Seçimler öncesi yaşanacak propaganda döneminde herkesin özgürce çalışması için gerekli ortamın oluşturulmasını isteyen Bakan Atalay, bunu yaparken de görüntü ve gürültü kirliliğine karşı duyarlı olunmasını istedi. Atalay, ''Barış içerisinde bir yarış cereyan etmesini istiyoruz. Siyasi parti yöneticilerimizden, adaylarımızdan ve il yöneticilerimizden bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. her seçim döneminde yaşadığımız gece yarısı bayrak flama asma yarışında herkesin birbirinin hakkına riayet etmesi ve olumsuzluklara izin verilmemesinden yanayız" şeklinde konuştu.

BU ŞÖLEN HAVASINI KİMSENİN BOZMASINA İZİN VERMEYİZ

Seçim süreçlerini şölen ve bayram gibi gördüklerini dile getiren Bakan Atalay, bu şölen havasını kimsenin bozmasına izin vermeyeceklerini kaydetti. Seçim ortamını lekelemeye kalkışan, katılımı engelleyen hiç kimseye izin vermeyeceklerini dile getiren Atalay, illerde alınacak güvenlik tedbirlerinde polis ve jandarma teşkilatlarının işbirliği içerisinde çalışmasını istedi.
Halkın siyasi tercihini özgürce kullanabilmesi, adayların özgürce çalışmalarını yapabilmesi için yöneticilerden gerekli tüm şartları oluşturmasını, engelleyici değil, yol açıcı olmaları gerektiğini anlatan Bakan Atalay, seçim süreci boyunca aday tanıtım ve irtibat büroları ile parti binalarının korunmasının asgari seviyede tutulmasını istedi. Bakanlık olarak yetkililerden görüntü ve gürültü kirliliği konusunda yayınlanan genelge doğrultusunda hareket etmelerini isteyen Atalay, seçimlerle ilgili yayınladıkları genelgenin ise yöneticiler için bir rehber niteliğinde olduğunu belirtti.

Afiş ve pankartların ana caddeler üzerinde asılmasının trafik güvenliği açısından risk ve görüntü kirliliği oluşturduğunu belirten Atalay, vatandaşın dinlenme saatleri, hastane ve okul önlerinde yapılacak gürültülü propaganda çalışmaları konusunda da siyasilerden anlayış beklediklerini dile getirdi.
Toplantı, açılış konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 13:40:11
Güncelleme :12 Şubat 2009 Perşembe 14:04:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?