6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Bakan Ekren, Erzurum'da

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini kapsayan Ekonomik ve Sosyal Konsey toplantısında, bölgeyi kalkındırmak için eylem planı oluşturmayı düşündüklerini söyledi. 

Cumartesi günü yapılacak olan Doğu Anadolu Ekonomik ve Sosyal Konsey toplantısına katılmak üzere bu sabah, uçakla Erzurum'a gelen Devlet Bakanı Nazım Ekren, ilk ziyaretini Erzurum Valiliği'ne yaptı. 

Valilik önünde polis mangası tarafından karşılanan Bakan Ekren, Valilik şeref defterini imzaladı. Vali Sami Bulut'tan ilin sorunlarıyla ilgili bilgi alan Bakan Ekren, Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini kapsayan Ekonomik ve Sosyal Konsey toplantısını yapacaklarını söyledi. Valilik ziyareti sırasında kısa bir açıklamada bulunan Bakan Ekren, Diyarbakır'da Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan GAP Eylem Planı, Konya Ovaları ve Doğu Anadolu Projeleri konusunda çalışmaların başlatıldığını belirtti. Bakan Nazım Ekren, "Diyarbakır'da yapılan toplantıdan sonra GAP'taki gibi öncelikli projeleri belirlemek üzere ilk ziyaretimizi Temmuz ayında Konya ve Karaman illerine yapmıştık. Geçen hafta da Van ve civarındaki 3 ille ilgili çalışmalar yaptık. Şimdi Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini kapsayan kapsamlı bir Ekonomik ve Sosyal Konsey toplantısı yapacağız. Toplantıda yerel aktörler, yöneticiler, sanayiciler, iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bölge için öncelikle ele alınması gereken projeleri görüşeceğiz. Bölgenin kurumsal kapasitesinin artırılması, yeni vizyonu, nasıl bir strateji izlenmesi gerektiği konularını görüşerek bir eylem planı oluşturmayı düşünüyoruz" dedi. 

Valilik'ten sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i ziyaret eden Bakan Nazım Ekren, belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Devlet Bakanı Ekren, 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları için ne tür ihtiyaçların bulunduğunun belirlenmesi amacıyla Başkan Ahmet Küçükler'den de bilgi alacaklarını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 13:12:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?