27
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Bakan Şahin at üstünde

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Erzurum'da buz gibi havada at bindi, cirit attı, kendisi için hazırlanan cirit gösterisini izledi. Gösteri sırasında karlı zeminde attan düşen bir ciritçi ise nefesleri ağza getirdi. 

Önceki gün geldiği Erzurum'da gezi ve incelemelerini bugün de sürdüren Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Dadaşköy Belediye Başkanı Güven Gülüm'ün davetlisi olarak sabah saatlerinde beldeye gitti. 

Bakan Şahin, burada kendisi için hazırlanan kurbanlık koyunun kesilmemesini istedi. Bu sırada erken davranan kasap koyunu kesince Bakan Şahin, "Niye kestiniz, sözümü dinlemediniz" dedi. Dadaşköylüler de bu kurbanın kesilmesinin adetten olduğunu ifade etti. Burada bir evde kahvaltı yapan Bakan Şahin, daha sonra kapıda kendisi için getirilen beyaz ata bindi. Bakan Şahin'in ata bineceği sırada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın attan düşme olayı çevredekiler tarafından hatırlatılırken, Bakan Şahin ata binmekten vazgeçti. Ardından ısrarlar üzerine ata binen Bakan Şahin, "Aman attan düşmeyeyim. Huysuz at değil, değil mi? İyi tutun" diye espri yaptı. 

Daha sonra objektiflerin önünde ata binen Bakan Mehmet Ali Şahin, eline aldığı cirit sopasıyla da poz verdi. AK Parti Erzurum İl Başkanı Hüseyin Tanfer'e cirit atan Bakan Şahin, "Yakala başkan" diye espri yaptı. At üstünde Türk bayrağıyla cirit alanına kadar giden Bakan Şahin, karlı zeminde kendisi için hazırlanan cirit gösterisini izledi. Cirit gösterisini Bakan Şahin ile birlikte Beyaz Rusya'dan gelen Belaruslu kadın turistlerde izlerken, bol, bol fotoğraf çekti. 

Gösteri sırasında karlı zeminde at koşturan ciritçiler nefesleri keserlerken, bir ciritçi ise hızını alamayarak atla birlikte takla attı. Ciritçi kısa bir süre sonra ayağı kalkarak, oyuna devam etti. Gösteri sonrasında ciritçileri tebrik eden Bakan Şahin, Dadaşköy'den ayrılarak, Palandöken Kış Sporları Merkezi'ne çıktı. 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2007 Pazar 12:31:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet cagri IP: 193.140.41.xxx Tarih : 21.02.2007 20:03:25
sayın bakan bir eline cirit alıp bir eline bayrak alıp milletin gozunu boyamamalıdır..çünkü basbakanlarının kuzey ıraklı liderle gorusmeler ilerletılmesi demesi size birsey dusundurmuyormu..