6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Bakan tarihe sahip çıktı

Erzurum Numune Hastanesinde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, tarihi Guraba binasının korunacağını açıkladı. 

Tarihi binada görev yapan Erzurum Tarih Derneği Başkanı Patolog Dr. Ali Kurt’tan bilgi alan Bakan Akdağ, Numune Hastanesinin nüvesini teşkil eden yapının Bölge Aile Hekimliği Merkez Binası olarak yeniden düzenleneceğini belirtti. Prof. Dr. Akdağ, binanın tarihi dokusuna saygı gösterileceğini ifade ederek, böylece Hastaneler Caddesi esnafının mağduriyetinin de engellenmiş olacağını savundu. 

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, “Tarihi binanın kapısı aslına uygun onarılarak giriş çıkışlar buradan, yüz yıl öncesinde olduğu gibi Hastaneler Caddesine yapılacak. Yıkılacak olan diğer eski binaların yerleri ise halka açık Numune Sağlık Parkı olarak değerlendirilecek” dedi. 

Bölgenin geçmişi hakkında bilgiler veren Dr Ali Kurt; Enver Paşa, Atatürk, İsmet İnönü gibi devlet büyüklerinin de kullandığı kapının 1965 yılında yeni binaların açılmasıyla artık kullanılmadığını söyledi. 

Bakan Prof Akdağ’a gezisi sırasında Vali Sami Bulut ve Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, Hastane Başhekimi Dr. Selçuk Bozhalil, Başhekim Yardımcısı Dr. Kemal Kesmen de eşlek etti. 

1924 YILINDA AÇILMIŞTI
Halktan toplanan paralarla inşa edilerek belediye öncülüğünde halkın hizmetine sunulan Erzurum Guraba Hastanesi 1924 yılında Sağlık Bakanlığına devredilerek Erzurum Numune Hastanesi adını almıştı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 20:22:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?