4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Bakan Yıldız hünerini sergiledi

BAKAN YILDIZ, ERZURUM'DA CAĞ KEBABI KESTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, akşam yemeği için gittiği bir lokantada, ocak başına geçerek cağ kebabı kesti.

Bakan Yıldız, "Doğduğu toprakla ödeşenler diye bir başlık vardır. Bizler buralarda doğduk, tahsilimizi tamamlayıp ekmeğini yedik. O zaman bizim de mutlaka doğduğumuz topraklara borcumuz vardır. Onu ödememiz lazım" dedi.

AK Parti 5'inci bölge teşkilat toplantısı için bugün Erzurum'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Palandöken Kayak Merkezi'nde bulunan Palan Otel'deki toplantının ardından akşam yemeği için gittiği lokantada ezogelin çorba, cağ kebabı ve kadayıf dolmasının ikram edildiği yemek sonrası ocak başına geçerek cağ kebabı kesti. Bıçakla kestiği kuzu etini cağa takarak hünerini gösteren Bakan Yıldız, ünü kent sınırlarını aşan cağ kebabının çok lezzetli olduğunu söyledi.

Yemek sonrası AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Taner Yıldız, çocukların ve gençlerin daha iyi bir Türkiye'de yaşaması için gayret gösterilmesi gerektiğini kaydetti. 'Doğduğu toprakla ödeşenler diye bir başlık vardır bizler buralarda doğduk tahsilimizi tamamlayıp, ekmeğini yedik' diyen Bakan Yıldız, şöyle konuştu: "O zaman bizim de mutlaka doğduğumuz topraklara borcumuz vardır. Onu ödememiz lazım diye düşünüyorum. İyi bir niyet ve yapıcı bir gayretle, Türkiye'nin son 8 - 9 yıldaki performansını

katlayarak daha da ileri götürecek bir seviye yakalamamız lazım. Türkiye, ilk 26 ekonomi arasından ilk 17 ekonomi arasında girdi ve bunu 8 yılda başarabildi. Tabii ki diğer ülkeler bir kenarda durmuyorlardı, onlar da çalışıyor, gayret ediyorlardı. Ama bizim büyüme hızımız, dünyadaki büyüme hızından daha yüksek ve büyük olduğu için Türkiye daha büyük mesafe katetti. Cumhuriyetin 100'üncü kuruluş yılı olan 2023 yılında da daha iyi bir performans gösterecek ve ilk 10 ekonomi arasına gireceğiz. Hatırlarsanız 3

Kasım seçimlerinden önce bu tür hedefler ve bu tür çalışma göstereceğimizde, bir kısmımız tereddütle karşılıyordu. 'İyi tamam, güzel şeyler yapacaz ama memlekette çok mesele var kardeşim. Bunların hangi birini aşacağız' diyordu. Ama siyasi istikrarla beraber gelen ekonomik istikrar, herbirimizi daha fazla cesaretlendirdi ve daha fazla çalışmaya yönlendirdi. Bunun için hiçbir çabayı küçümsememek lazım."

BAKAN YILDIZ, ERZURUM'DA CAĞ KEBABI KESTİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2011 Cumartesi 20:12:03
Güncelleme :12 Mart 2011 Cumartesi 23:40:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?