6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Bakandan canlılık sözü

Erzurum Eczacılar Odası Başkanı Fehmi Altıntaş, Numune Hastanesi’nin bulunduğu bölgenin canlı hale getirilmesi için Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ’dan söz aldıklarını belirtti. 

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hizmete girmesinden sonra il merkezinde bulunan Numune Hastanesi’nin buraya taşınması Erzurum’da bazı tartışmaları da beraberinde getirmişti. Bölgede bulunan esnafın durumuyla ilgili yaşanan tartışmaların yaşandığı Erzurum’da gelecekle ilgili endişe taşıyan Eczacılar Odası yönetimi Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ’la görüştü. Görüşme sonrası Erzurum’da bir basın toplantısı düzenleyen Eczacılar Odası Başkanı Fehmi Altıntaş, Numune Hastanesinin “Oluşturduğumuz heyetle Sağlık Bakanımızın görüşlerini aldık. Hastane çevresinde bulunan eczacı ve esnafların mağdur duruma düşmemesi için, hastane çevresinin tekrar canlanması için neler yapılabilir bununla ilgili görüşme yaptık.”dedi. 

Altıntaş, Numune hastanesinin yeni binasının korunacağını, hastanede fizik tedavi, onkoloji, psikiyatri merkezlerinin kalacağını, kapanan polikliniklerin yerine Ağız, Diş Sağlığı Merkezinin taşınacağını bildirdi. 25-30 hekimle Numune Hastanesi’nde oluşturulacak bölümde hizmet verecek olan ağız-dış sağlığı merkezinin yanı sıra 15 Kasımda başlaması beklenen Aile Hekimliği sisteminin 10-12 polikliniğinin de burada burada hizmet vereceğini belirten Altıntaş, konuşmasında şunları dile getirdi: “Tarihi Şerif Efendi Polikliniği muhafaza edilerek çalışmaya devam edecek ve böylece her iki caddeye de aktiflik kazandırılacak. Daha önce 80-90 poliklinikle çalışan Numune Hastanesi, yapılan ilavelerle 50-60 poliklinikle çalışmaya devam edecek. Bu şekilde yapılan düzenleme ile daha önce yüzde 75’lik kapasitesini kaybeden hastane, bu kaybını yüzde 25-30 indirmiş olacak.” 

Altuntaş, Sağlık Bakanın bu işlemlerden sonra rantlara fırsat verilmeyeceğini, Eğitim Hastanesi çevresinde bina ve arsa fiyatlarında artış yaşanmayacağını söylediğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 17:11:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?