4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Bakandan koltuk jesti

Erzurum'un Narman ilçesinde yapımı tamamlanan Devlet Hastanesi'nin açılışını gerçekleştiren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, törene katılan yaşlılara jest yaparak koltuğunu verdi.

Erzurum'da gezi ve incelemelerini sürdüren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Narman ilçesindeki Devlet Hastanesi'nin açılışını bugün düzenlenen törenle yaptı. Tören öncesinde protokolün oturacağı koltuklara görevliler tarafından isimler yapıştırıldı. Daha sonra Bakan Akdağ, kürsüye çıkarak konuşma yaptığı sırada bazı yaşlı vatandaşların ayakta kaldıklarını fark etti. Bunun üzerine protokol oturuş düzenini bozan Bakan Akdağ, kendi yerine 85 yaşındaki Nevzat Tekin, İl Genel Sekreteri Selami Altınok'un yerine de 80 yaşındaki Gılas Çifgül isimli vatandaşı oturttu.
Bakan Akdağ, yaptığı konuşmada, sağlıkta dönüşüm zincirine yeni yapılan hastaneyle bir halka daha eklendiğini söyledi. Erzurum'da daha önce sağlık binalarının çok kötü durumda olduğunu, kendileri göreve geldikten sonra birçok sağlık binası inşa ettiklerini belirten Akdağ, şöyle konuştu:

"Bu hizmet için uzun yıllar beklendi. Neden yapılmadı? Cumhuriyet'in ilk yıllarını saymıyorum. 2002 yılının sonlarında Erzurum'da sağlık binalarının durumu şöyleydi:
Birçok sağlık ocağı terk edilmiş, hastaneler çok eskiydi. Erzurum'da Numune Hastanesi'ni biliyorsunuz. Yarım asır önce yapılmıştı. Onun bugünkü ihtiyaçlara cevap vermesi düşünülemezdi. 1999'da bir hükümet iktidara geldi. Erzurum'da iki hastane inşaat halindeydi ve bitirilememişti. Bugün Erzurum'un hemen hemen bütün ilçelerinde mükemmel hastaneler yapıldı. Erzurum'da daha önce bu hizmetler yapılmamıştı. Sadece Demokrat Parti iktidarı döneminde ne yapılmışsa o, başka yoktu."

Narman'daki hastane temelinin 2007 yılının 9'uncu ayında atıldığını anımsatan Akdağ, "2008 yılının 10'uncu ayında hasta kabul etmeye başlamışız. Yani bu hastane 13 ayda yapılmış. İşte sağlıkta dönüşüm programı bu. Bunlar sizin hakkınızdır. Bütün bunlar milletin parasıyla yapılıyor. Hastaneler size lütuf değildir. Millete efendilik olmaz, millete hizmetkar olunur" dedi.
Bakan Akdağ, 25 yataklı Narman Devlet Hastanesi'nde hemen hemen bütün tahlillerin yapılabildiğini, hastanede çekilen röntgen gibi bazı görüntülerin internet üzerinden Erzurum'daki bazı hastanelere gönderilerek, doktorlardan destek alınabileceğini söyledi.

Akdağ, sözlerini şöyle tamamladı:
"Artık kendimize itimadımız var. Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu biliyoruz. Ben milliyetçiyim gibi laflarla karın doymuyor. Milliyetçi isen milletin işini yapacaksın. Bir hastanenin yapımını 7 sene bekletmeyeceksin. Böyle milliyetçilik olmaz. Yıllarca kutsal devletten başka bir şey demediler. Devlet kutsalsa mukaddes olan insandır. Devletin kutsallığı insanından dolayıdır. Binalar tek başına hizmet için yetmez. Hastanelerde daha etkin ve kaliteli hizmet veriyoruz. Eskiden ambulanslar için mazot parası istenirdi. Şimdi ambulanslarımız köylere kadar gidiyor. Acil durumlarda hastalarımızı helikopterle taşıyoruz."

Açılış sonrası Narman ilçe meydanında miting düzenleyen Bakan Akdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a sert eleştirilerde bulundu. MHP Lideri Bahçeli'yi afra tafra siyaset yapmakla eleştiren Bakan Akdağ, "Sayın Bahçeli meydanlara çıkıyor aman Allah'ım bir kükrüyor. Bir kükremesini görseniz, bunlara Osmanlı tokadı atacak mıyız diyor. Kardeşim, bu millet size öyle bir Osmanlı tokadı attı ki sesi ta Yemen'den duyuldu. Ülkenin talan edilmesine siz müsaade ettiniz. Bu milletin içinden çıkmış bu ülkenin başını göğe erdirmiş Recep Tayyip Erdoğan'a afra tafra yapıyorsun. Kime afra tafra yaptığına iyi bak. Milliyetçilik lafla olmaz" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Baykal'ın da Ergenekoncuların avukatlığına soyunduğunu ileri süren Bakan Akdağ, "Bir kısım yandaş medyayı yanına alıp Başbakan'ı televizyon ekranlarına çağırarak, hodri meydan diyorsun. Yüreğin varsa gel de Erzurum'da miting yap bakalım. Yandaş medya ile karalama politikasını bırak. Savcılar, Cumhuriyet Savcıları harekete geçtiği zaman ülkenin ne yazık ki Ana Muhalefet Parti Genel Başkanı olan şahıs, ben onların avukatıyım diyebiliyor. Bu yakışmıyor" diye konuştu.

Bakan Akdağ, miting sonrası Narman ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 18:28:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?