4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Bale kursunda erkek çocuk yok!

Erzurum'da 3 ay önce hizmete açılan Özel Erteknopark Kültür Spor ve Sanat Galerisi'nde başlayan bale kurslarına kız çocuklarını gönderen Erzurumlular, erkek çocuklarını kursa göndermiyor.

3-9 yaş arası 50 kız çocuğunun bale eğitimi aldığı kursta tek bir erkek çocuk bile bulunmadığını açıklayan Özel Erteknopark Kültür Spor ve Sanat Galerisi Müdürü Ahu Kadanalı, "Aileler, kursa kız çocuklarını rahatlıkla getiriyor. Ancak erkek çocuklarını 'Tayt dadaşı bozar' düşüncesiyle göndermiyorlar. Bu aslında sadece Erzurum ve Doğu'da değil tüm Türkiye'de yaşanan bir sorun" dedi.

Terminal Caddesi'nde hafta sonları düzenlenen bale kursuna kızların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Erteknopark Kültür Spor ve Sanat Galerisi Müdürü Kadanalı, "Bale kursuna yaşları 3 ila 9 arasında değişen 50 kız öğrenci katılıyor. Balerinde sıkıntımız yok. Ancak aileler, tayt giyen çocuğun erkeklik gururunun zedeleneceğini düşünüyorlar. Ailelere de söylüyoruz; biz burada çocuklara tayt giydirmiyoruz. Çalışmaları eşofmanla yapıyoruz. Sadece sahneye çıktığı zaman tayt giyer. Bale bir vücut eğitimidir.

Erkek ya da kız adımlamamız yok. Çocuklara ilk önce ritmik jimnastik, daha sonra bale eğitimi veriyoruz. Ailelerin düşündüğü gibi balet olmak erkeği bozmaz. Bana göre, hiçbir mahsur yok bunda. Ancak aileler yalnızca kız çocuklarını kursa getiriyorlar" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 14:22:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fidan kestane çakmak IP: 88.252.43.xxx Tarih : 2.08.2009 21:02:09

bale kursunu sizin haberinizden okuyup öğrendim  ama malesef kızımı götürdüm kapanmış acaba bir yeremi taşındı yoksa tamamenmi kapandı bununla ilgili de bir haber yazarsanız sevinirim.