4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

'Bank Asya hakemleri başarılı'

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan, ilk yarıda Bank Asya 1. Ligi'nde görev yapan hakemlerin başarılı olduğunu vurgulayarak, "Bank Asya 1. Ligi'nde görev yapan hakemlerimizin ilk yarıdaki gözlemci notları hep 8'in üzerinde oldu" dedi.

Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Polat Renaissance Otel'de gerçekleştirilen MHK ve GTK Bölgesel Semineri'ne MHK Başkanı Oğuz Sarvan ve Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu (GTK) Başkanı Kemal Dinçer, 6. ve 9. bölge hakemleri ile temsilci ve gözlemciler katıldı.

Seminerin açılışında bir konuşma yapan MHK Başkanı Oğuz Sarvan, liglerde tamamlanan ilk yarıyı değerlendirdi. Sezonun ilk yarısında Bank Asya 1. Ligi'nde görev yapan hakemlerin başarılı olduğunu vurgulayan Sarvan, "Bank Asya 1. Ligi'nde görev yapan hakemlerimizin gözlemci notları hep 8'in üzerinde oldu" dedi.

Göreve gelir gelmez çok ciddi kararlar aldıklarını, bunun başında da hakem sayısının azaltılmasının geldiğini söyleyen MHK Başkanı Oğuz Sarvan, "Belki tepki gördük, ama Türk hakemliği için bunu yapmaya mecburduk. Yürüttüğümüz politikalarla 5 yıl sonra çok başarılı Türk hakemleri sahalarda görev yapacak" diye konuştu.

Sezonun ilk yarısında hakem atamalarıyla ilgili kurdukları sistemin sonradan art niyetli kişiler tarafından kötüye kullanıldığını ifade eden Sarvan, "Çok güzel bir sistem kurmuştuk. Ancak sonradan baktık ki, bazı art niyetli kişiler, sistemimize bakarak, maçların hakemlerini önceden tahmin etti ve bunu farklı bir noktaya taşımaya çalıştı. Biz de maalesef bu sistemden vazgeçmek zorunda kaldık. Şimdi çok farklı bir sistemde hakem atamalarını yapıyoruz, ama bunu bu kez gizli gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Hakemlerin başarılarını tespit ederken gözlemci notlarına itibar ettiklerini vurgulayan Sarvan, ilk yarı boyunca Bank Asya 1. Lig maçlarını yöneten hakemlerin yüksek notlar aldıklarına dikkat çekti.

Sarvan, "Gözlemci notlarımızla, kamuoyunun eleştiri ve beğenilerinin örtüşmesi dikkat çekici. Örneğin Süper Lig'de eleştirilerin çok arttığı, hakem hatalarının yoğunlaştığı son haftalarda gözlemci notlarının da düştüğünü görüyoruz. Gözlemci notlarına bakıldığında, ilk yarının en başarılı hakemleri, 8 puan ortalamasıyla Bank Asya 1. Lig hakemleri olmuş. Yaptığımız bu seminerlerle hakem hatalarını en aza indirmeyi amaçlıyoruz. Bakınız, biz göreve geldikten sonra hoşgörü ve saygılı olmaya çalıştık. Ancak bundan dolayı da eleştiri aldık. Bize, 'Hoşgörülü ve fazla saygılı olmayın. Türk toplumu baskı ve korkuyla, yani tehditle de kendini bulabiliyor' diye eleştiriler geldi. Buna rağmen biz hoşgörülü ve saygılı olmaya kararlıyız" dedi.

GTK Başkanı Kemal Dinçer'in konuşmasının ardından, seminere basına kapalı olarak devam edildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 18:38:28
Güncelleme :10 Ocak 2009 Cumartesi 18:44:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?