6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Banka önünde ev bekleyişi

Erzurum'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Halk Bankası aracılığıyla satışa sunulacak 12 konut için bazı vatandaşlar şube önünde bekleyişe geçti.

Hasanibasri Mahallesi'nde yapılan TOKİ konutlarından almak için banka önünde bekleyişe geçen vatandaşlar, 2 Haziran 2008 tarihinde sabah saat 09. 00'da satışların başlayacağını bu yüzden saatler öncesinde gelerek beklediklerini belirttiler. Erzurum'da TOKİ tarafından 12 dairenin satışının yapılacağı ve en ucuzunun 68 bin YTL, en pahalısının ise 75 bin YTL. olduğunu kaydeden vatandaşlar, satılacak daireler için yüzde 10 ve yüzde 15 arasında peşinat alınacağını söylediler. Vatandaşlar, 1 gün öncesinden gelerek banka önünde sıra olduklarını ifade ederek, geceyi de banka önünde geçireceklerini ifade ettiler.
Banka önünde bekleyen vatandaşlardan bazılarının oturmak için tabure , bazılarının ise halı getirdiği dikkat çekti.

Öte yandan TOKİ, uyguladığı projeleri, öncelikle kura yöntemi ile satışa sunuyor. Bu satış sırasında konutlara yeterli talep gelmezse, kalan konutlar şartsız, açık satışa çıkarılıyor. TOKİ’nin şartsız, açık satış kampanyasında, konut satın almak için başvuruda bulunan kişilerin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir konutun bulunmaması, daha önce TOKİ tarafından satılmış bir gayrimenkule sahip olmamış ve daha önce TOKİ’den kredi almamış olmaları şartları aranmıyor.

Parası olanlar, bu konutlardan yatırım amacıyla da alabiliyor. Bu kampanya sayesinde isteyenler, TOKİ standartlarında 120-143 metrekarelik evleri, 45-65 bin YTL’ye, üstelik 180 aya kadar ulaşan vadelerle alabilecek. TOKİ, açık satışa sunduğu bir çok projede ayrıca, konutu aldıktan sonra 1 yıl süreyle üçüncü şahıslara devretmeme şartını da kaldırdı. TOKİ yetkilileri, aynı yapım standardında olmasına karşın, taşradaki projelerdeki konut fiyatlarının, büyükşehirlere göre daha düşük olduğuna dikkat çekiyor.

.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 17:16:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?