9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZURUM

Bankacılara 'kara para' eğitim semineri

Erzurum'da, bankacılara yönelik kara para konusunda eğitim semineri verileceği bildirildi. 

2002 yılı Türkiye-Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali İşbirliği Programı çerçevesinde Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK) Başkanlığı tarafından yürütülen "Kara para Aklanmasıyla Mücadele Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi" çerçevesinde gerçekleştirilen ve kara para aklama ile mücadele alanında banka personelinin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesini amaçlayan eğitimlerin 16. sı, Erzurum'da Polat Renaissance Otel'de yapılacak. 

Yarın başlayacak ve iki gün sürecek olan eğitim seminerine; Türkiye Bankalar Birliğine bağlı bankalar, katılım bankaları ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan yaklaşık 50 bankacı katılacak. 

Eğitim Semineri hakkında bilgi veren Erzurum Defterdarı Osman Şimşek, "İki gün sürecek olan Erzurum'daki eğitim faaliyetleri, proje kapsamında İtalya ile imzalanan Eşleştirme (Twinning) Sözleşmesi'nin 3 nolu modülü altında bulunan ve MASAK'a şüpheli işlemleri bildirmekle yükümlü bulunan kişi ve kurumların bu kapasitelerinin geliştirilmesi ve daha doğru ve nitelikli bildirimler alabilme amacı kapsamında Türkiye'nin değişik illerinde düzenlenecek olan 20 eğitim faaliyetinden birisidir. Eğitimde MASAK uzmanları, Bankalar Birliği temsilcileri ve İtalyan uzmanlar eğitimci olarak görev alacaklardır" dedi. 

MASAK'ın "Karapara Aklanmasıyla Mücadele Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi" hakkında da bilgiler veren Defterdar Osman Şimşek, "MASAK Projesi AB 2002 Katılım Öncesi Mali Yardım Programı tarafından finanse edilmekte olup, AB tarafından proje için 9 milyon 250 bin Euro'luk bir kaynak ayrılmıştır. Bu miktarın yüzde 25'i Türkiye tarafından karşılanacaktır. Proje; eşleştirme, teknik yardım ve yatırım bölümlerinden oluşmaktadır. Proje tamamlandığında, MASAK'ın sahip olacağı Türk kara para aklama ile mücadele sisteminin dünyanın en etkin sistemlerinden biri haline gelmesi hedeflenmektedir. Projemizin amacı, kara para aklama ile mücadele için Avrupa Birliği müktesebatı ve uygulamaları çerçevesinde etkili bir yasal, kurumsal ve teknik çerçevenin oluşturulmasıdır. Projenin uygulama süresi iki yıl olup, Haziran 2006 tarihinde tamamlanması öngörülmektedir. İtalya Ekonomi ve Maliye Bakanlığı ile Haziran 2004 tarihinde başlayan ortak çalışmalar sonucunda bu güne kadar 73 faaliyet gerçekleştirilmiştir" dedi.
.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 14:57:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?