7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Bardakoğlu'na talep dilekçeleri

Erzurum’da düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu, personelin talep dilekçeleriyle karşılaştı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’nde düzenlenen toplantıya katılan Erzurum Müftülüğü çalışanları, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu’na taleplerini yazılı dilekçelerle verdiler. Çalışanlar arasında toplanan yazılı dilekçelerin toplu olarak teslim edildiği Prof.Dr. Bardakoğlu, bunları inceleyerek gereğini yapacaklarını bildirdi.

Bu arada Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu’ndan yeni müftülük binası için destek istedi. Müftülük binasının yerini hazır olduğunu ve projenin hazırlandığını kaydeden Arslan, yeni binayla ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Erzurum’da 225 cami bulunduğunu anlatan Arslan, cami ve Kur’an kurslarında kış aylarında yakıt sıkıntısı yaşadıklarını belirterek bu konuya da çözüm bulunmasını talep etti. Erzurum’daki 64 adet Kur’an kursunda 2 bin 527 öğrencinin eğitim gördüğünü bunların 466’sının hafızlığa çalıştığını belirten Müftü Yakup Arslan, Kur’an Kurslarının sadece dini eğitim değil okuma yazma konuları ile sosyal konularda da öğrencilere yardımcı olduğunu bildirdi.

Erzurum’daki 220 camide din hizmetlerinin yanısıra eğitim çalışmalarına vaazlara da ağırlık verdiklerini ifade eden Müftü Arslan, özellikle vaiz ve vaizelere ihtiyaç bulunduğunu belirtti.

.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 16:38:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?