26
Mayıs
2024
Pazar
ERZURUM

Baro başkanı yeni adli dönemi değerlendirdi

Erzurum Baro Başkanı Naci Turan, adli tatil sonrası adliye çalışanlarının yeni döneme yine sorunlarla girdiğini söyledi.


Her yıl 1 Ağustos 5 Eylül tarihleri arasında adli tatil olduğunu ve tatilin sona ermesiyle basın açıklaması yaptığını belirten Erzurum Baro Başkanı Naci Turan, yeni dönemin Türkiye'ye ve hukuk camiasına hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Yeni adli yılda da giderilmeyen problemlerin yaşanacağını ifade eden Turan, "Bu ülkenin en büyük problemlerinden biri de hukuk sistemidir. Hukuk devletin aynasıdır. Maalesef ülkemizde hukuk hak ettiği yeri bulamamıştır. Bir çok eksiklikler var.

Bir çok adliyemizde personel, hakim, savcı eksiklikleri bulunmakta, bu da adaleti geciktirmektedir. Mevzuatlardan kaynaklanan gecikmeler yaşanmaktadır. Tek başına yeniden iktidara gelen hükümet, hukuk problemlerine öncelik vermelidir. Erzurum Barosu olarak Avukatlık mesleğine girerken yeniden bir sınav yapılması talebinde bulunuyoruz. Avukatlara yeşil pasaport tanınmasını istiyoruz. 301. maddenin Avrupa Birliği istekleri doğrultusunda değil, bu maddeye daha da işlevlik kazandırılması, hainlerin cesaretlerinin kırılması gerektiğine inanıyor ve bu sebeple iktidarı bir daha uyarma ihtiyacı duyuyoruz. Ayrıca CMK rahatsızlığımız devam etmektedir. Avukatlar paralarını almakta sıkıntı çekmektedir. Avukatların hizmetlerinin karşılığının ödenmesini istiyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2007 Çarşamba 14:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?