6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Baro'dan özür kampanyasına tepki

Erzurum Baro Başkanı Naci Turan, Ermenilerden özür dileme kampanyasına tepki göstererek, “Biz Atalarımızdan özür diliyoruz” dedi. 

Baro binasında basın toplantısı düzenleyen Turan, Türk Milletinin 11. yüzyıldan beri Ermenilerin koruyup kullandığını belirten Baro Başkanı Naci Turan, “Atalarımızdan özür diliyoruz. 11. yüzyılda tanıştığınız Ermenileri daha ilk günden koruyup kollamaya başladınız. Sizler Anadolu'ya ilk geldiğiniz günlerde Ermeniler mezheplerinden, dillerinde ve yaşayış tarzlarından dolayı Bizans tarafından uygulanan ağır baskılara maruz kalıyorlardı. Oradan oraya sürülüp işkence görüyorlardı. Uygulanan ağır vergiler ekonomik hayatlarını yerle bir etmişti. Ama siz yeni geldiğiniz coğrafyaya hükmetmeye başlayınca, çağdaş Ermeni tarihçisi Urfalı Mateos'un dediği gibi adaletle tanıştılar ve özgür olarak yaşamanın nasıl bir şey olduğunu öğrendiler.”dedi.
Sadece Ermenilerin değil tarihte Türk Milletinin Yahudileri defalarca büyük katliamlardan kurtardığını ifade eden Turan, açıklamasında şunları dile getirdi: 

“Ermeniler sadece bir örnek. Defalarca Yahudileri büyük katliamlardan kurtardınız, ortaçağın şartlarında düşmanınız olmasına rağmen İran halkını uçuruma sürükleyecek isyanlardan kurtardınız, sizi katletmeye gelen Haçlı askerlerini açlıktan ölmekten kurtarıp ülkelerine geri gönderdiniz. Asırlar boyunca sınırlarınız içerisinde Arapları, Farsları, Kürtleri barış içerisinde yaşattınız. Ama biz; yıllardır alnınıza sürülmek istenen, dünya tarihinin en büyük iftirası olan soykırım yalanı karşısında gerektiği gibi mücadele edemedik, sizin tarihi özelliklerinizi, ahlaki yapınızı, engin kültürünüzü dünyaya anlatamadık. Bütün bunlara ek olarak aramızdan; yapmadığınız şeyler için Ermenilerden, sizin adınıza kalkıp özür dileyen insanların yetişmelerine, çeşitli platformlarda bizi temsil etmelerine seyirci kaldık. Bütün bunlardan dolayı sizden özür diliyoruz. Özrümüzün bir göstergesi olarak da halkımızı saygısız ve art niyetli kampanyanın düzenlendiği siteye girip katılma formuna isimleri yerine protesto mesajları göndermeye ve yaşadıkları şehirlerde bulunan şehitliklere güller götürmeye davet ediyoruz. Bu konudaki hassasiyetimizi, diasporadan destek alarak bırakın halkımızı atalarımızı da yermeye kalkan insanlara gösterelim. Bu aşağılık kampanyayı düzenleyenler şunu unutmamalıdırlar ki ; onların çocukları, yakın bir gelecekte babalarının ve annelerinin oynadıkları kukla rolünden utanacak ve onlar adına Türk Milletinden özür dileyecektir. Türk Milleti hafızasına bu kampanyayı yürütenleri iyi kazsın. Her ihanetin içinde bu sıralanan isimler olacaktır. Yerli Ermeni Diasporası bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir zaman Türk Devletinin hayrına olan işlerin yanında olmayacaklardır. Bunlara bakılarak, yani seslerine kulak verilerek aksine davranışla doğru yol bulunacaktır. Erzurum Ermeni zulmünü en derin yaşayan şehirdir. Bu sebeple bizler daha uyanık olacak Erzurum da da yerli Ermeni Disporasının uzantılarına karşı uyanık olacağız."

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 14:55:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?