6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Başarılı öğreniclerin yaz kampı bitti

Başbakanlığın koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü’nce ülke genelinde gerçekleştirilen Yaz Programı kapsamında Erzurum’da düzenlenen yaz kamplarına katılan 160 öğrenci bugün Polis Meslek Yüksek Okulu’nda evinde aileleri ile birlikte protokol mensupları ile buluştu.


30 Haziran-29 Ağustos tarihleri arasında 8 dönem halinde düzenlenen haftalık yaz programlarına kentin kenar semtlerinde bulunan 16 mahalledeki 12 ilköğretim okulundan toplam 160 öğrenci katıldı. 5 yıl süre ile uygulanacak program kapsamında öğrencilere 8 dönem halinde 20 şerli gruplar halinde yatılı olarak kamplara alındı. Öğrencilere kamp süresince çeşitli sosyal aktivitelerin yanı sıra bilgilendirici eğitim çalışmaları verildi.

Yaz kamplarının sona ermesi nedeniyle bugün Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu’nda bir tören düzenlendi. Öğrenci ailelerinin de katıldığı törende yapılan çalışma ile ilgili olarak katılımcılara bilgiler verildi. Burada bir konuşma yapan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Selçuk Zengin, “Yaz programlarının amacının öğrencilere milli ve manevi değerleri kazandırmak, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek, yurttaşlık ve tarih bilincini yükseltmek, kent kültürüne uyumu kolaylaştırmak, sosyalleşmeyi sağlamak, eğitime motivasyonu artırmak, suça karşı direnç oluşturmak, çalışarak başarma azmini yüceltmektir” dedi.


Törende konuşan Erzurum Valisi Sami Bulut ise, yaz programları ile devlet-millet el ele anlayışı ekseninde derslerinde başarılı ancak ailelerinin ekonomik durumu yeterli seviyede olmayan 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin başarılarını ödüllendirdiklerini belirterek, “Onlara devletin ne demek olduğunu, nasıl bir devletin şemsiyesi altında yaşadıklarını, o devletin kendilerine ne kadar önem verdiğini, onların da devletlerini neden ve ne kadar sevmeleri gerektiğini ifade için onların da yıllarca belki de hiç unutamayacağı bu faaliyeti organize ettik. Haftada 20 öğrenci olmak üzere 8 hafta boyunca toplam 160 çocuğumuza Polis meslek Yüksek Okulumuzda yatılı yaz kampı yaptırdık. Çocuklarımız bu süre zarfında hem eğlendiler hem öğrendiler hem de bedenen ve zihnen kendilerini geliştirdiler” diye konuştu.


Ülkemizin oldukça fazla genç ve dinamik bir nüfusa sahip olmasına rağmen bunun yeterli ölçüde değerlendirdiğimizi söylemenin mümkün olamayacağını söyleyen Vali Bulut, “Erzurum’un OKS ve ÖSS sınavlarında yeterli seviyede olduğunu söylemek mümkün değildir. Potansiyeli, üniversitesi ve her türlü altyapısı olan bir ilde bu tablo üzüntü vericidir. Bu tabloyu değiştirmek için herkes yapması gerekeni yapacaktır. Geliştireceğimiz proje ve yapacağımız çalışmalarla Erzurum’u hak ettiği konuma getireceğiz” şeklinde konuştu.


Programa katılan öğrencilerin mektuplarının okunmasının ardından öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu. Öğrencilerin Türk Halk Müziği ve Halk oyunları gösterileri davetlilerce beğenilerek izlendi.
Tören sonunda öğrencilere sertifikaları verildi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 16:51:55
Güncelleme :29 Ağustos 2008 Cuma 16:58:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?