6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Başarılı sporcular ödüllendirildi

Erzurum Valisi Sami Bulut, sağlık, eğitim, kültür merkezi olan Erzurum7u spor ve olimpiyat kenti yapmayı hedeflediklerini söyledi. 

Geçtiğimiz Ağustos ayında Diyarbakır’da yapılan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Spor Oyunları’nda Erzurum’u temsil ederek 38 madalya ile birinci olan sporculara ödülleri düzenlenen törenle verildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Palandöken Kayak Evi’nde gerçekleştirilen törene Vali Sami Bulut, Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Sebahattin Tüzemen, İl Genel Sekreteri Selami Altınok, Vali Yardımcıları Mehmet Gök ve Gürkan Polat, Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin, Karayolları 12. Bölge Müdürü Mahmut Yıldız, daire müdürleri, sporcular ve antrenörleri ile sporcuların yakınları katıldı. 

VALİ BULUT: “HEDEFİMİZ ERZURUM’U SPOR KENTİ YAPMAK”
Erzurum Valisi Sami Bulut törende yaptığı konuşmada, sporda hedeflerinin 2011 Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları organizasyonu ile birlikte Erzurum’u bir spor kenti yapmak olduğunu söyledi. Vali Bulut, “Erzurum, eğitim, sağlık, kültür ve turizm alanlarında zaten örnek şehirdi. Spor altyapımızla ve 2011 UNIVERSIADE ile kentimizi bir spor ve olimpiyat kenti yapmayı hedefliyoruz. Erzurum spor alt yapısının sağladığı imkanlarla önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptı, gelecekte de yapacak. Yapılan çalışmalar Erzurum’un sadece tanıtımına değil, sosyal ve ekonomik kalkınmasına da önemli katkılar sağlamaktadır. Açık bulunan ve açılacak tesislerimiz herkesin istifadesine sunulmuştur. Bizler gençlerimizin kahve köşelerinde oturmalarını değil, spor imkanlarından yararlanarak, hem ilimizin hem de ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmalarını istiyoruz. Bu vesileyle, göğsümüzü kabartan gençlerimizi tebrik ediyor, önümüzdeki yıllarda bu başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.” dedi. 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün faaliyetlerinin anlatıldığı sunumun ardından konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, sporun tabana yayılması, spor dallarının bölgelerde tabana yayılması, yaygınlaştırılması ve başarılı sporcuların keşfedilmesi gayesiyle Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün başlattığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor oyunlarında atletizm, badminton, basketbol, güreş, hentbol, judo, masa tenisi, taekwando, voleybol, yüzme dallarına ilaveten 2008’de yapılan 3. oyunlarda ilk defa zihinsel engelliler atletizm, bedensel engelliler, atıcılık, görme engelliler golbol ve işitme engelliler futbol dallarının eklendiğini bildirdi. 

13 dalda 133 sporcu ile katılım sağlanan oyunlarda 38 madalya alan Erzurumlu sporcuların 23 ilin içerisinde birinci olduğunu kaydeden Çintimar, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nce birinci olan sporculara 5, antrenörlerine ise 10 tam cumhuriyet altını nakit, ikinci olanlara 4, antrenörlerine 8, üçüncülere ise 3, antrenörlerine 6 cumhuriyet altını nakit ödül verileceğini, toplamda 372 tam cumhuriyet altını değerinde 74 bin 578,83 YTL ödül dağıtılacağını ifade etti. 

Konuşmaların ardından sporcu ve antrenörlerin ödülleri törene katılan yöneticiler tarafından kendilerine verildi

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 10:43:39
Güncelleme :24 Aralık 2008 Çarşamba 10:48:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?