4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Başarılı sporculara altın

ERZURUM'DA BAŞARILI SPORCULARA ALTIN ÖDÜLÜ

Doğu ve Güneydoğu Anadolu yaz Spor Oyunlarında dereceye giren Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları düzenlenen törende Cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi.

Çat Yolu üzerindeki 2011 UNİVERSİAD Ofisi salonunda düzenlenen ödül törenine Vali Sebahattin Öztürk, Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ve sporcular katıldı.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu (D.GAP) yaz - kış oyunlarının asıl amacının bölgede ki başarılı sporcuların keşfedilerek sporun geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve daha fazla alt yapı ile ilgili temel oluşturması olduğunu ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, bu organizasyon çerçevesinde her yıl rekabet edilebilirlik seviyesinin de giderek artan ve yapıldığı ilde farkındalık yaratarak gelecek adına büyük umutların bağlanıldığı ve bir öncekinden daha başarılı organizasyonların gerçekleştirildiği söyledi.

Çintimar, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu yıl düzenlenen 4'ncü Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Oyunları 23 ilin katılımıyla 05-09 Ağustos tarihleri arasında Elazığ ilinde düzenlenmiştir. Bir önceki senelerde gösterilen rekabet ve müsabaka zorlukları bu yıl daha da artarak yarışmalarda seyredilmiştir. Bu yıl ki oyunlar; Atletizm, Badminton, Basketbol, Bedensel Engelliler, Atıcılık, Güreş, Görme Engelliler Goalbol, Hentbol, İşitme Engelliler Futbol, İşitme Engelliler Judo, İşitme Engelliler Masa Tenisi, İşitme Engelliler Voleybol ve Özel Çocuklar (Zihinsel Engelliler) atletizm branşların da Elazığ da yapılarak bayrağı bir sonraki seneye devretmiştir. Organizasyona Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkâri, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa, Tunceli ve Van illerinden 2500 e yakın sporcu, antrenör ve idarecinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı sporcular bu organizasyona 13 spor dalında 126 sporcuyla iştirak etmiştir. Bu organizasyonda iller sıralamasında ise Erzurum GSİM sporcuları 10 altın, 9 gümüş ve 8 bronz olmak üzere toplam 27 madalya kazanarak 2. olmuştur. D-GAP oyunları kapsamında takım sporlarında yada ferdi branşlar da sporcusu 1. olan antrenörlere 8 , ikinci olan antrenörlere 6, üçüncü olan antrenörlere ise 5 cumhuriyet altını değerinde nakdi yardım yapılırken yine 1 olan sporculara 5, ikinci olan sporculara 4 ve üçüncü olan sporculara ise 3 Cumhuriyet altını değerinde nakdi yardım Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüz tarafından ödenmektedir. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularımız bu organizasyonda Genel Müdürlüğümüz tarafından finanse edilen 225 Cumhuriyet Altını karşılığı Nakdi ödül dağıtılacak.”

Çintımar ayrıca, Erzurum'un faal anlamda lisanslı sporcu bakımında nüfus oranı gözetmeksizin Türkiye'de 4'ncü, nüfus oranına göre ise 1. sırada il olduğunu kaydetti.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'te, kentin 2011 ÜNIVERSİAD oyunlarına hazırlanan bir il olduğunu ifade ederek Erzurum'da sporcu alt yapısının uluslararası düzeyde olmasını arzu ettiklerini söyledi.

Öztürk, "Biz kendi kendimizle değil başka milletlerle yarışacak düzeye gelmeliyiz. Sporda Erzurum ben inanıyorum ki yakın bir zamanda Türkiye'yi temsil edecektir. Erzurum'a 2011 ile birlikte tesis ve para yatırımları çok fazla gelmeye başladı. Sporda başarı beklemek hakkımız. Eğer bu kadar imkana rağmen ilerde kötü sonuçlar alınırsa o zaman bu işin başındakileri sorgulamak gerekir." dedi.

Konuşmaların ardından sporculara ödülleri dağıtılarak toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.

ERZURUM'DA BAŞARILI SPORCULARA ALTIN ÖDÜLÜ
ERZURUM'DA BAŞARILI SPORCULARA ALTIN ÖDÜLÜ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2009 Cumartesi 10:14:05
Güncelleme :7 Kasım 2009 Cumartesi 13:31:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?