4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Başarıyı Artırma Projesi

Erzurum’da ÖSS ve SBS’de başarıyı arttırmaya yönelik olarak uygulanan Erzurum’da Başarıyı Artırma Projesi (EBAP) kapsamında öğretmen ve velilerine yönelik bilgilendirme seminerleri düzenleniyor.

Öğrenci başarısında önemli etkileri olan öğretmen ve velilerin de proje kapsamına alınmasıyla Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Valiliği işbirliği ile başlatılan aile bilgilendirme seminerleri devam ediyor. Atatürk Üniversitesi’nden öğretim üyelerinin sunumuyla yapılan veli ve öğretmenlere yönelik bilgilendirme seminerleri, her hafta Pazar günü 14:30-16:00 saatleri arasında Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçelerinde olmak üzere üç farklı merkezde yürütülüyor.

Erzurum Valisi Sami Bulut, velilerin motivasyonlarını arttırmak, iletişim becerilerine katkı sağlamak ve öğrenci başarısına yönelik yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgilendirmenin olduğu bu seminerlere bugüne kadar 4 bin 190 velinin katıldığını söyledi. Vali Bulut, Erzurum Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yakutiye, Palandöken ve Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Atatürk Üniversitesi ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile sürdürülmekte olan veli eğitimi seminerlerine 2008-2009 öğretim yılı sonuna kadar devam edileceğini de kaydetti.

Eğitimde Ailenin Rolü ve Önemi konulu seminerler bu güne kadar, Erzurum Lisesi, Özel Aziziye Salonu, Diyanet Eğitim Vakfı, Kız Meslek Lisesi, Saltukbey İlköğretim Okulu, İMKB İlköğretim Okulu, Dedeman Anadolu Turizm ve Otelcilik Lisesi, Rıfkı Selim Burçak Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Aziziye Belediye Düğün Salonlarında gerçekleştirildi. Seminerlere konuşmacı olarak Atatürk Üniversitesinden öğretim üyeleri katıldılar
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 10:21:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?