8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Başbakan Erdoğan Erzurum'da

Erzurum İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İnsanların sosyal adaletten, fırsat eşitliğinden eşit faydalanması için gerekli tedbirleri alıyoruz. Bölgeler, şehirler arasındaki ekonomik farklar kapanıyor, sosyal adaletsizliği gideriyoruz" dedi. 

Miting alanında saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler bir konuşma yaptı. Başkan Küçükler'in ardından bir konuşma yapan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'de 81 il ve 200 ilçede kurulu bulunan 500 şantiyede konut inşaatlarının devam ettiğini, bu konutlardan 75 bin adedinin tamamlandığını ifade ederek, yıl sonu itibariyle 110 bin konutun bitirileceğini söyledi. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ayrıca, alt gelir grubuna yönelik faaliyetleri artıracaklarını dile getirdi. 

Mitingde Erdoğan Bayraktar'tan sonra konuşan Erzurum Valisi Celalettin Güvenç ise, Başbakan Erdoğan'ın Erzurum'a hizmet için özel talimatları olduğunu vurgulayarak, bu talimatlar doğrultusunda hizmet için çaba gösterdiklerini söyledi. 

Vali Güvenç'in ardından konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, Türkiye'nin geçtiğimiz 3 yıl içerisinde havacılıkta adeta uçtuğunu kaydederek, "'Bütün vatandaşlarımız uçağa binecek' dedik. Havaalanlarımızı aktif hale getirmek için hemen çalışmalara başladık. 2002 yılı sonunda bu ülkede tüm hava taşımacılığının taşıdığı insan 31 milyon iken, 2005 yılı sonunda bu rakam 55 milyonu aştı. Bu neredeyse 2 katı bir büyüme demektir. Halbuki uluslararası sivil havacılık örgütleri, Türkiye'nin 55 milyon insan taşıma kapasitesine ancak 2015 yılında kavuşacağını söyledi. Ama biz bunu 10 yıl önceden başardık" diye konuştu. 

Mitingde konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise, AK Parti iktidarının 3 yıla sığdırılamayacak işleri kararlılıkla, azimle ve insanların dualarıyla başardığını söyledi. "Artık bu ülkenin hastanelerinin acil servislerine giden vatandaşlarımız, 'evrakın yok, paran yok' diye geri çevrilmiyor" diyen Sağlık Bakanı Akdağ, "İnsanlar artık hastanelerde, morglarda rehin kalmıyor. Bu ülkede artık hastaneye herhangi bir işiniz için gittiğinizde, bir köşeye kurulmuş olan herhangi bir vakfın ayakbastı makbuzlarıyla para istenmiyor. Artık SSK'lısı da, Yeşil Kart'lısı da bu ülkenin onurlu insanları olarak, bu ülkenin hizmete layık insanları olarak gittikleri kapılardan hizmet alabiliyor. Vatandaşlarımız ilaçlarını da bütün eczanelerden rahatlıkla alabiliyor" dedi.

"TÜRKİYE EKONOMİSİ, TARİHİNDE HİÇ GÖRÜLMEMİŞ BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR"
Mitingde son konuşmayı yapan Başbakan Erdoğan, İstasyon Meydanı'nı dolduran binlerce kişiye hitap etti. Erzurum'un Cumhuriyet tarihinin çok önemli bir ili olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal, 'Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, bölünemez, parçalanamaz' kararını burada almıştır. Topraklarımız işgal altındayken, her türlü yabancı işgal, manda ve himayenin kabul edilemeyeceği ilk defa burada söylenmiştir. Biz bunları unutmadık. Zira köleliğe isyan Ezurum'da başlamıştır. Onun için Dadaşlar'ın bizim gönlümüzde farklı bir yeri, farklı bir konumu var. İstiklal mücadelemizi her zaman hatırlıyoruz ki, istikbal mücadelemizde de aynı azim ve kararlılığına sahip olalım" şeklinde konuştu. 

Halkın temel sorunlarını Türkiye'nin öncelikli sorunları olarak benimsediklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
"Yapacağımız çok iş var. Çünkü eksiği çok büyük bir Türkiye devraldık. Bugün Türkiye'nin birçok ilinde gördüğümüz canlılıktan Erzurum da nasibini aldı. Eğitim, konut, çevre düzenlemesi ve kültür alanlarında çok değerli tesisler hizmete girdi. Yerel yöneticiler, idareciler hizmet için büyük çabalar gösteriyor. Türkiye'nin geneline hakim olan bu hizmet rüzgarı köylerimize kadar ulaşıyor. Bölgeler, şehirler arasındaki ekonomik fakları artık kapatılıyor. Sosyal adaletsizlikleri gideriyoruz. Milli gelirden daha az pay alan bölgemizi yatırımcılarımıza cazip hale getirmek için Erzurum'u da teşvik kapsamına aldık. Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki Erzurumlu iş adamlarına sesleniyorum; doğduğunuz, büyüdüğünüz ekmeğini yediğiniz bu Erzurum'a gelin yatırım yapın." 

Türkiye'nin her bölgesinin ülkenin imkanlarından eşit ve adil yararlanmasını istediklerine işaret eden Başbakan Erdoğan, "İnsanların sosyal adaletten, fırsat eşitliğinden eşit faydalanması için gerekli bütün tedbirleri alıyoruz. Vatandaşa yeterli ve kaliteli hizmet götürülmesi için personel açığını kapatıyoruz, altyapı eksikliklerini tamamlıyoruz" dedi. 

Ülkede yaşanan sağlık sorunlarının sadece sağlık hizmetlerindeki eksiklerinden kaynaklanmadığına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, birçok köyün yolu ve suyu olmadığını ifade ederek şöyle dedi: 

"Biz bu sorunu halletmek, hizmet kalitesini arttırmak için çalışıyoruz. Önümüzdeki yıl sonuna kadar Türkiye'de yolu olmayan, suyu olmayan köy kalmayacak. İstiyoruz ki benim Erzurumlu dadaşımın, bacımın ayağı çamura değmesin. Hizmetlerin aksamaması, vatandaşın mağdur olmaması bizim için çok önemli." 

"Biz diğer iktidarlar gibi imtiyaz değil, adalet getiriyoruz" diyen Başbakan Erdoğan, "Biz vatandaşlara istihdam alanları oluşturuyoruz. İş üretiyoruz istihdam üretiyoruz. Türkiye ekonomisi, tarihinde hiç görülmemiş bir süreçten geçiyor. Bizden öncekini tamamen yerinde sayan bir Türkiye, son 3.5 yılda yüzde 32 daha fazla büyüme sağladı. 1953'ten bugüne kadar böyle bir büyüme yaşanmadı. 

Cumhuriyet döneminde en önemli büyüme bizim dönemimizde yaşandı. Kimse bunu görmezden gelemez. Türkiye, dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini aldı. DİE büyüme oranlarını açıkladı. Yılın ilk çeyreğinde Gayri Safi Milli Hasıla'da (GSMH) yüzde 6.3, Gayri Safi Yurdışı Hasıla'da (GSYH) yüzde 6.4 büyüme sağlandı. Türkiye sürekli büyüyor, sürekli kalkınıyor. Bu yılın ilk 3 ayında da aynı büyüme devam etti. Türkiye'yi daha büyük hedeflere taşımak için gece demeden gündüz demeden çalışıyoruz. unutmayın bugün dünden daha iyi, yarın bugünden daha iyi olacaktır." 

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından aralarında hastane binası, köprülü kavşak, TOKİ konutları, afet konutları ve okulların bulunduğu 15 ayrı yerin açılışını canlı yayında gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan daha sonra, Erzurum merkez ve ilçelerde TOKİ tarafından yaptırılan 980 konut ile Aşkale İlçesi'nde yaptırılan 141 konutun sahiplerine anahtarını verdi. 

Erzurum gezisi kapsamında Başbakan Erzurum'a Erzurumspor forması hediye edildi.
.
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2006 Pazartesi 02:12:56
Güncelleme :3 Temmuz 2006 Pazartesi 02:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?