7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Başbakan geldiği Erzurum'da ata binmedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'a geldi. Havaalanı'nda Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Sami Bulut, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, daire müdürleri ve partililer tarafından karşılanan Erdoğan'ın konvoyuna yaklaşık 100 atlı ciritçi eşlik etti. 

Sabah saat 11.00'den itibaren havaalanına akın eden partililer, rötarlı gelen Başbakan Erdoğan'ı sevgi gösterileri ve sloganlarla karşıladılar. Eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile birlikte Erzurum'a gelen Başbakan Erdoğan, partililerin yoğun sevgi gösterileri arasında otobüsle miting alanına hareket etti. 

Bu arada Erdoğan'ın bindiği otobüsün hareket etmesinden sonra havalanan bir helikopter, havadan güvenliği sağladı.

BAŞBAKAN ATA BİNMEDİ
Üsten helikopter karadan yoğun güvenlik önlemleri altında miting alanına doğru ilerleyen Başbakan Erdoğan'ın konvoyunun önünü yaklaşık 100 atlı ciritçi kesti. Ciritçiler, bir süre Erdoğan'ın aracına eşlik ettiler. 

Bu arada karşılama töreninde daha önce Başbakan Erdoğan için hazırlanan 'Hey Dadaş' isimli at da yer aldı. Bir süre atlı ciritçileri takip eden Erdoğan, daha sonra aracından inerek 'Hey Dadaş' isimli safkan Arap atını sevdi. Ata binmeyen Erdoğan, otobüse geri döndü. Erdoğan ve beraberindekilerin araç konvoyu partililerin sevinç gösterileri eşliğinde miting alanına ilerliyor.

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 16:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?